Pita sa mesom

23 Replies

Slane pite i gibanice
Pita sa mesom

Pita sa mesom

Potreban materijal:

300gr mlevenog mesa
1/2kg gotovih kora za pitu
1 srednja glavica crnog luka
3 jaja
400ml jogurta
150ml ulja
200g pšeničnog griza
1 kesica praška za pecivo
so, mleveni biber

Pita sa mesom

Priprema:

Ređati jednu preko druge 5 kora. Na poslednju ide fil od mesa. Od 1/2kg kora izađu tri rolata. Mleveno meso i glavicu seckanog crnog luka propržiti. Posoliti. Umutiti jaja, jogurt, ulje, griz i prašak za pecivo. Izmešati i filovati ovim filom prve četiri kore, peta kora se filuje smesom od mesa. Ostaviti malo fila od jaja, pa premazati i rolate odozgo pre pečenja. Peći u rerni zagrejanoj na 200C nekih 45 minuta. Ako odozgo počne da tamni previše, pokriti alu folijom.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

23 comments

  1. Pingback: Moje grne » Blog Archive » Pita sa mesom

  2. Lila Ristic

    Draga Gaga, na kokoj temperaturi se pece i koliko dugo? koliko grama sadrzi kesica pecivo? Ovde u Sveckoj nemamo kesice peciva. Ocekujem odgovor nestrpljivo.

    1. Gaga Post author

      Draga Lila, na 200C pečete nekih 40 minuta, dok onako lepo odozgo ne porumeni. Prašak za pecivo je od 10-12g, sve zavisi od proizvođača.

      Pozdrav i javite utiske ako pravite. 🙂

  3. Danijela

    Pravim ovu pitu sutra jupiiii! Imam jedno pitanje. Kolika vam je velicina case jogurta koju ste koristili? Hvala na receptu!

  4. smiljans

    Pravila. samo sam svaku koru osim zadnje premazivala smesom gušćom nego za palačinke. Stavila 1/3 svežeg kvasca. Odlična je.

  5. Mirjana

    Obožavamo Vaše pite. Upravo se peče ova sa mesom. Uglavnom, pravim ih za večeru kada dođem sa posla. Svi željno očekujemo kada će biti gotova. Recept se razlikuje od uobičajenog pripremanja pite sa mesom. Javljam utiske.

    1. Gaga Post author

      Stvarno je mnogo lepa, nije što je moj recept. 🙂
      Javite utiske.

      Puno vas pozdravljam!

  6. Mirjana

    Evo me opet, Suuuuuuuuuuuuper!!!!!!!!!!!!! Lončarevići su sve pojeli. Priznajem, ostala su dva parčeta za sutra, školarcima za školsku užinu. Hvala za ukusan recept.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.