Kinder torta

27 Replies

Torte
Kinder torta

 

Kinder torta

Kora:

7 belanca umutiti sa 7 kašika šećera, 6 kašika brašna, 1/2 praška za pecivo i ispeći koru u plehu dimenzija 27-28cm u predhodno zagrejanoj rerni na 180C oko 15-20 minuta. Pečenu koru ohladiti pa je preliti mlekom.

Kinder torta

Fil: 

7 žumanca, 400gr šećera i 3 pudinga od vanile skuvati sa 1L mleka. Ohladiti pa dodati 1 umućeni margarin. Fil podeliti na dva dela. U prvi deo staviti 200gr istopljene čokolade. Preko kore fil stavljati kašikom naizmenično-žuti/crni. Prekriti tortu šlagom. 200gr šlaga umutiti sa 200gr prah šećera i 200ml hladne kisele vode.

Kinder torta

Kinder torta

Print Friendly, PDF & Email
loading...

27 comments

    1. Gaga Post author

      Koru pečete na 180C oko 15-tak minuta, najbolje je proveriti čačkalicom da li je kora pečena. A posle je prelijete sa toliko mleka koliko da pod prstima (kad je utapkate) osetite da nije suva, naravno, ne da je nalijete da pliva u mleku.

  1. Selma

    mozete li mi objasniti kako ovo uraditi „7 žumanca, 400gr šećera i 3 pudinga od vanile skuvati sa 1L mleka.“
    da li umutiti zumanc pa dodali ostali

    1. Gaga Post author

      Selma, žumanca umutite posebno mikserom. Od date količine hladnog mleka, odvojite malo da možete da razmutite puning prah, kao kada bi ga kuvali uobičajeno, a ostatak sa šećerom stavite da provri. Razmućen puding sa mlekom pomešajte sa umućenim žumancima i onda sve to zakuvajte u vruće mleko i skuvajte kašicu.
      Nadam se da sam Vam lepo objasnila?

  2. Jelena Spasic

    Pravila je sinoc i bila nestrpljiva da je probam. 🙂 Malopre isekla jedno parce,torta je bozanstvena.
    Tako lagana,ukusna…
    Moram da dodam da sam ja umesto 400gr secera stavila 300gr,jer licno ne volim mnogo slatke torte,pa sam se plasila da ne bude preslatka.Preko slaga sam naseckala oko 100gr lesnika,ma divota…

    1. Gaga Post author

      Kod nas je standardna mera 250g, tako i najčešće bude pakovanje za kupiti. Što se čokolade tiče, ja koristim „Menaž“ čokoladu za kuvanje, Vi stavite koja vama odgovara, samo da nije ona kakao krem tabla.

  3. Sana

    zanima me ovo “ Ohladiti pa dodati 1 umućeni margarin“, da li to podrazumeva margarin sobne temperature umucen mikserom ili… hvala

    1. Gaga Post author

      Kuvani fil uvek ohladite pre sjedinjavanja sa margarinom. U protivnom fil zna da se preseče. Margarin je poželjno da bude sobne temperature, lakše se umuti. I da, prvo ga umutite mikserom pre sjedinjavanja sa filom.

  4. ana

    Da li za koru belanca prvo umutim penu , pa ostalo dodajem, ili sve zajedno ? i da li se sme otvarati rerna u toku pecenja da kora nesplasne ?

    Hvala unapred

    1. Gaga Post author

      Jeste, prvo umutite belanca kao penu, pa dodate šećer i ostale sastojke. Rrenu možete da otvarate zato što ovo nije klasična „šuškavac“ kora, čim ide brašno nije problematično.
      Pozdrav!

  5. Pocetnik sa zeljom da nauci

    Meni nie jasan deo: “ preko kore fil stavljati kašikom naizmenično-žuti/crni“ – kako da to izvedem? 🙁

    1. Gaga Post author

      Zahvatite kašikom žuti fil pa ga nanesete na početak kore, zahvatite kašikom crni fil pa stavite do žutog fila i tako ređate naizmenično dok ne popunite čitavu površinu kore. Onda stavljate i preko, jer fila ima dosta. Samo sad na žuti sloj stavite crni i sve tako dok ne utrošite materijal.
      Nadam se da sam uspela da Vam objasnim?
      Pozdrav!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.