Pita sa krompirom

6 Replies

Gosti kuvaju za vas Slane pite i gibanice

Recept je poslala Ivana Radičević

pita sa krompirom

Umesiti meko testo tek tolko da se ne lepi za prste od brašna (tip 500 meko) i hladne vode. Malo manje od 1 kg brašna. Kada se testo umesi (meni treba oko 10 min) razvuče se malo sa oklagijom i premaze uljem, pa ostavi da odstoji oko 20 minuta. Sto prekriti čistim stoljnjakom. Razvući polako prstima, malo po malo u krug. Razvučeno testo malo poprskati uljem. Staviti fil (bilo koji, u ovom slučaju je rendani krompir u pitanju) sa jedne i druge strane kore, a sredina da ostane slobodna.

pita sa krompirom

pita sa krompirom

pita sa krompirom

Urolati uz pomoć stoljnjaka jednu i dugu stranu. Nožem preseći sredinu kore, da se dobiju dve iste. Podmazati okrugao pleh uljem i staviti jednu pa drugu koru.

pita sa krompirom

pita sa krompirom

pita sa krompirom

Ispeći pitu.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

6 comments

  1. grne

    Autor recepta ce se javiti uskoro sa objasnjenjem, ja nisam pravila, tako da i ne mogu da posavetujem.

  2. NASTASJA

    Voda mora biti hladna, a za pocetnike, da se ne bi puno cepalo, mozete dodati i kasiku ulja. I meni testo nekad popuca, ali kada se posle urola to se ni ne vidi a ni ne smeta.
    Probajte, lakse je nego sto izgleda.
    Brasno, voda i kasika ulja, nista vise.

  3. zeljana

    ja sam do sada mijesila tijesto sa uljem i mlakom vodom ali evo vec drugi put to radim po vom receptu i prosto sam iznenadjena kako se tijesto ljepse razvlaci

  4. grne

    Bas mi je drago Zeljana da ti se recept svideo, a lepo me Nastasja ubedjuje i prica kako to nije nista komplikovano, a ja neznam, nekako ne volim da sama razvlacim kore. Volim sve da kuvam, i da isprobavam…al kada trebam to da radim i da mesim hleb, meni sve nesto u glavi..ma ni sama neznam sta..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.