Sat torta

Comment

Dečije rođendanske torte Gosti kuvaju za vas

Recept je poslala Dijana Smajlović

U 1,5 l mlijeka, skuhati 5 pudinga od vanilije. Kada se prohladi, dodati 1 margarin i pola maslaca u tu smjesu, pa je razdijeliti na 3 dijela. U prvi dio dodati oko 250-300 gr mljevenih oraha, u drugi mljeveni keks (ja samljela 3 folije, odnosno to budje kutija i pol), a u trecu opet mljeveni keks i kakao. Sve dobro izmijesati i staviti u frizider.
Za to vrijeme skuhati onaj klasicni krem – zumanjac, mlijeko, gustin…i napraviti jedan dio fila od smrznutih visanja. Staviti smrznute visnje u serpu da se tope na laganoj vatri, poseceriti i kada se malo ukuha, skloniti sa vatre. Kad se ohladi, umijesati Zelatinu Fix dr. Oetker.

Nakon par sati, kada se sve to lijepo ohladilo i stisnulo, staviti jedan red petit keksa na podlogu i onda prvi dio smjese – onu sa kakaom, pa fil od visanja, pa onda drugi sloj sa keksom (ovaj put bez podloge petita), pa krem, i onda treca smjesa sa orasima pa opet krem.

Umutiti i jedan onaj Instant puding od cokolade, pa ga pomijesati sa malo keksa natopljenog u kafu. Time premazati ovu zadnju smjesu i jos jedan dio krema.
Poslije ukrasavanje po zelji.

sat torta

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.