Grnetov gulaš od divljači

5 Replies

Divljač Glavna jela

Za ovaj gulas sam koristila meso divlje svinje. Moj muz je doneo i rekao kako zeli da mu spremim, malo sam bila u “ frci“ posto mi je ovo bilo prvi put da spremam ovako nesto.
Medjutim, ispao je fenomenalno! Dva dana sam kruzila netom u potrazi za receptom, naisla na par interesantnih, i na kraju je ispalo, od svekog po nesto, do konacnog…GRNETOVOG!!!

grnetov gulas od divljaci

Meso sam dva dana drzala na hladnom u pacu od sledecih sastojaka:

Meso divlje svinje 2 kg
200ml vode
200ml vinskog sirceta
200ml belog vina
1 veca glavica crnog luka
2 sargarepe
1 koren persuna
1 koren celera
nekoliko zrna bibera
3 lovorova lista
1 kasicica secera

A zatim spremila, evo ovako….

Meso ocediti od tecnosti,pa iseci na kocke, pa ga preprziti na ulju sa svih strana. kada je przeno, izvaditi, staviti u poseban sud, poklopiti i drzati na toplim. Na istoj masnoci uprziti oko 700gr sitno seckanog crnog luka, 1 celu glavicu belog luka, 2-3 vece sargarepe sitno seckane, 1 koren celera sitno seckanog, 1 koren persuna sitno seckanog i 200 gr seckane dimljene slanine. Kada povrce omeksa, vratiti meso, dodati 3 lovorova lista, malo soli, kasiku crvene mlevene parike i vegetu. Sve dobro promesati i nalivati povremeno vrelom vodom. Tako zajedno kuvati, pa dodati 200gr dimljene domace kobasice. Dodati zatim malo mlevenog bibera, ruzmarin,origano,bosiljak i majcinu dusicu, 2 govedje kocke za supu, pa naliti koncentratom paradajza.Zatim dodati i 100ml belog vina. Kuvati sve uz povremeno nalivanje vode i paradajz koncentrata. Ukupno vreme gulasa je nekih tri sata, dok meso ne bude skroz mekano. Gulas treba na kraju da bude onako gust, nikako redak. Kada je meso mekano, i gulas dobio porebnu gustinu, skloniti sa vatre i zaciniti jednom kiselom pavlakom.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

5 comments

  1. Pingback: Gulaš od divljači | Grne

  2. brate

    recept je vrhunski pravio sam ga do skoro milion puta i svi su radili skekove posle koliko je jak,ali ovaj sajt takodje i recept malo se promenio u poslednje vreme dali moze da se napise stari recept ili nije bitno sve u svemu dobar je pozdrav gago

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.