Zimska torta

Comment

Gosti kuvaju za vas Torte

Recept poslala Suske

zimska torta

Da bi pripremili jednu ovakvu tortu potrebno je prvo da je neko poželi, dalje da taj neko bude prisutan sve vreme dok traje priprema iste i da se oduševljava pritom. To će vam dati elan da ne odustanete pre nego je završite do kraja. Meni kao totalnom antitalenatu za pravljenje istih, moram da priznam, ovakav eksperiment je „oduzeo“ 4 sata. Nekome ko ima iskustva, ovo neće predstavljati nikakav problem, a uz to će izgledai pristojnije od ove.

Za pripremu torte sam utrošila:

– 300 gr mlevenog plazma keksa
– 600 gr šlag krema od vanile
– 300 gr šećera u prahu
– 200 gr kristal šećera
– 2 banane
– 450 gr jafa keksa
– 200 gr piškota
– 100 gr mlevenih oraha
– 50 gr čokolade za kuvanje
– 3dl gaziranog soka od narandže
– 500 gr margarina
– 1 komad običnog keksa
– 2 kesice crvene jestive boje za kolače u prahu
– 1 kesica zelene jestive boje za kolače u prahu
– 2-3 komada žele bombone
– 1 lit mleka
– 600 ml skuvanog i ohlađenog mleka za šlag
– čokoladne mrvice
– kokosovo brašno (za posipanje)
– 3 pudinga (po 40gr) od vanile
– 4 kašika oštrog brašna
– i dobra volja po potrebi

Fil-1:

Na suvo dobro pomešati, 200 gr kristal šećera, 4 kašika oštrog brašna i 3 pudinga od vanile. To rastvoriti u 200 ml hladnog mleka i skuvati u 800 ml vrelog mleka. Skloniti sa vatre i sačekati da se masa ohladi, povremeno mešati da se ne uhvati korica. U poseban sud penasto umutiti 250 gr margarina sa 150 gr šećera u prahu, i kašiku po kašiku dodavati uz mućenje ohlađenu prethodno pripremnljenu masu.

Fil-2:

Umutiti 400 gr šlaga sa 400 ml hladnog mleka – belo.
Umutiti 50 gr šlaga sa 50 ml hladnog mleka i dodati 1 kesicu zelene boje za kolače.
umutiti 150 gr šlaga sa 150 ml hladnog mleka i dodati 2 kesice crvene boje za kolače.

Kora:

250 gr margarina penasto umutiti sa 150 gr šećera u prahu, dodati 300 gr mlevenog plazma keksa, 50 gr narendane čokolade za kuvanje, 100 gr mlevenih oraha, 100 ml gaziranog soka od narandže i dobro umutiti.

Priprema:

Uzmite neku čvrstu podlogu (ja iskoristila u tu svrhu običan plastičan poslužavnik), i na jednoj polovini, ili kako kome odgovara, izručiti pola smese od plazma keksa. Oblikovati koricu veličine 3×3 jafa keksa. Zidanje kućice prepuštam vašoj mašti, a ja sam je zidala ovako. Posle kore od plazma keksa dodala sam malo žutog fila, pa poređala jafu natopljenu u gazirani sok, pa opet žuti fil, pa 2 banane uzduž presečene na pola (4 komada), pa žuti fil, pa red piškota natopljen u gazirani sok, pa žuti fil, pa red jafa keksa natopljen u gazirani sok, pa žuti fil. To bi trebalo da bude telo kućice. Postavila sam 10 piškote (bez natapanja) tako da vire malo sa strane i na to opet, ali samo po sredini nastavila sa zidanjem krova.
Belim šlagom napraviti omalterisati kućicu i napraviti krov. Crvenim šlagom pokriti krov, na kraju od piškota napraviti vrata, prozore i dimnjak. Od preostalog pripremljenog plazma keksa za koru, napraviti jelku, sneška i balvane. Belim šlagom napraviti sneg oko kućice, i sneška, a zelenim jelku. Posuti mrvice čokolade, i preko svega toga posipati kokosovo brašno kao sneg. Sve ostalo ipak prepuštam vašoj mašti, a kako sam se ja snašla sa svim ovim pogledajte sami. (klik za veću sliku)

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.