Torta sa gotovim filom

9 Replies

Dr.Oetker Torte
Torta sa gotovim filom

Torta sa gotovim filom

U prodavnici sam naletela na (barem za mene) novi proizvod Dr. Oetkera- Fil za tortu, stvar je u tome da nema nikakvog kuvanja fila, pa posle čekanja da se isti ohladi, pa ostalih peripetija… tako da sam morala da isprobam i licno se uverim vredi li to nečemu. I vredi!!! Smislila sam nešto, mrzelo me da tražim po receptima neku odgovarajcu koru za tortu, tako da sam za pripremu torte iskoristila sledece sastojke:

Potreban materijal:

1 veće pakovanje gotovih rolata
1 pakovanje piškota ( bila sam uzela veće pakovanje, ali nije bilo potrebe da stavim i drugo, taman se uklopilo na tacnu.
1 kesica gotovog fila od vanile „DrOetker“
1 kesica gotovog fila od čokolade „DrOetker“
oko 200 gr čokolade za ukrašavanje
200 gr prah šecera
1 margarin ili maslac ( na pakovanju piše da ide 100 gr po filu, ja sam stavila 125gr, i po meni, trebalo bi da se stavi još malo više od toga, kada se nafiluje stoji čvrsto, ali mi kod sečenja ne deluje kako treba)
malo mleka i nekog instant kakaoa za potapanje piškota.

Torta sa gotovim filom

Priprema:

Mleko i instant kakao zagrejati pa kvasiti piškote, vodeći računa da ih samo na blic umočite, jer ako ih ostavite duže mnogo ce se opustiti. Naređati ih na tacnu. Umutiti fil od čokolade prema uputstvu na kesici, margarin i prah šecer umutiti posebno, pa dodati u fil. Crni fil premazati preko piškota ( ja sam ostavila malo za dekoraciju). Rolat iseći na kolutove i poređati preko crnog fila. Umutiti fil od vanile prema uputstvu na pakovanju, pa dodati margarin kao sa predhodnim filom. Opet napominjem, staviti više margarina. Čokoladu rastopiti na pari sa malo ulja i po želji preliti preko fila. Ostaviti u frižideru da se stegne pre sečenja.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

9 comments

  1. Tea

    Ovo mi dodje za cas odradjeno a bas kao stvoreno za klince. Kolika je torta kada je odradjena? Koliko parcica moze da se isece? Treba mi za ponedeljak za rodjendan pa da znam da li je dovoljna.

  2. Gaga Post author

    Ovako kako sam je ja filovala Tea izađu oko 20-25 ne baš malih parčića, pošto ja volim baš da odsečem lepo parče. Samo ako je budeš pravila, vodi računa da dodaš više margarina da stegne fil bolje, nemoj onoliko koliko piše na ambalaži.

  3. Tea

    Super mada sam za svaki slucaj kupila od svega malo vise da ne zahvali. Imam dobar osecaj. Sigurno ce biti super. Zadovoljna sam sto sam odmah nasla DrOetker kremove. Sve je kupljeno a pravim je u nedelju vece.
    Hvala za recept.

  4. Gaga Post author

    nema na čemu.. i ja sam sad ovo prvi put koristila, ali je stvarno zahvalna stvar, ja baš ne volim kad treba puno da se bakćem sa kuvanjem kremova..

  5. Tea

    Klinci su bili odusevljeni. Sve se smazalo za cas samo su se vrteli u krug i trazili jos. Extra za ovakvu priliku.

  6. Gaga Post author

    baš mi je drago da im se dopala.. naravno i tebi…
    trebala si da mi pošalješ sliku da je stavim ovde…

  7. Tea

    Ih tek sam sada videla ovo za sliku a danas sam je ponovo pravila. Kasno pojeli smo pola 🙂

    Danas sam radila bez margarina i vise nam se svidja. Nije onako “teska“ kao sa margarinom. Fil je bio vise penast.

    Probajte slobodno bez.

  8. Gaga Post author

    @luna…Piškote i rolati su sami po sebi slatki, a ide i šećer u prahu. Za naš ukus je bilo ok, ali Vi svakako možete dodati još ako smatrate da je malo.
    Pozdrav!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.