Rolovana prasetina

3 Replies

Glavna jela

rolovana prasetina

Za ovo jelo potrebno vam je prase od nekih 10kg (naravno, može i veće i manje, ali su količine ostalih sastojaka za ovu meru, tako da se za odstupanja rukovodite merom- odprilike 🙂 )

Meso od praseta treba lepo odvojiti od kostiju, pažljivo, da dobijete lep komad koji posle možete puniti nadevom i rolovati. Kožu ne treba odvajati. 200gr šargarepe i graška skuvati zasebno u vodi. 200gr šampinjona, kačkavalja, dimljene slanine i pečenice iseckati na sitne kockice. Sada u zasebnom sudu staviti 500gr mlevenog mesa, povegetiti po ukusu, pobiberiti i staviti sve ostale sastojke ( kuvano i proceđeno povrće i šampinjone, kačkavalj i slaninu. Sve dobro izmešati, pa rolovati meso, nadev stavljati samo sa jedne strane. Rolat uvezati kuhinjskim koncem, pa staviti da se peče. Pečeno rolovano prase seći na komade i servirati.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

3 comments

  1. grande

    Ajde bre, ovo stvarno nije fer. Kao što sam već rekao, sredjujem kupatilo; u kuhinji džumbus – ma crnu kahvu da skuvam ne može, u sobi gde mi je komp, džumbus na sve strane. Majstori kažu ovako još dve nedelje. Nije da sam neki veliki majstor za kuvanje koječega, ali ne hvata me prpa da pripremim klopu za iznenadne goste. Sada, medjutim, preti mi debela glad; nema šansi šporetu da pridjem, ispred je neraspakovan bojler, takodje u kutiji tuš kabina i brdo stvari što će valjda u kupatilo – pre ili kasnije. I evo, prasetina i to rolovana! Sada je jutro 7 i 22 min. Razmišljam da nazovem neke prijatelje i ubedim ih da me pozovu na ručak, i obavezno da bude prasetina rolovana ili ne idem kod njih. Ono poslednje biće restoran. Pa ajd ćao Gaga.
    Grande

  2. Gaga Post author

    joj grande, pa tebi stvarno nije lako.. kad okreneš, ni ovamo ni onamo, rastrgan na sve strane… a stomače krči 🙂
    neznam šta da ti kažem za ubuduće kako da se organizuješ…
    da nešto smislim pa ti javim..ajd’ ćao 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.