Punjeno pile

4 Replies

Glavna jela

Potreban materijal:

1 pile od 1,5kg
1 srednji praziluk
2 šargarepe
2 paprike babure
250gr šampinjona
1 jaje
2dl pileće supe od kocke
1/2 veze peršuna
0,5dl ulja
začin C, biber, začina kari

Priprema:

Pile raseći uzduž do vrata. Razdvojiti kožu od mesa, pri tom pazeći da se koža ne ošteti, te izvaditi belo meso sa kostima, a batake, krilca i kožu ostaviti u komadu.

punjenopile-1

Belo meso samleti u mašini za mlevenje, praziluk iseći na kolutove, šargarepu i papriku na štapiće, a šampinjone na režnjeve, a peršun sitno naseckati. Na malo ulja propržiti šargarepu kako bi omekšala a potom dodati papriku, šampinjone i praziluk, te dinstati uz povremeno dolivanje supe dok povrće ne omekša.

punjenopilejpg1-1punjenopile2-1

Omekšalo povrće sjediniti sa mlevenim mesom, jajetom i peršunom, pa dodati kari i ostale začine po ukusu. Pripremljenim nadevom napuniti unutrašnjost pileta, te kožu pričvrstiti koncem.

punjenopile3-1punjenopile4-1

Punjeno pile položiti u podmazanu tepsiju, prekriti ga folijom i staviti u zagrejanu rernu da se peče. Pred kraj skinuti foliju, pile vratiti u rernu i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.

punjenopilejpg5-1
punjenopile6-1

Print Friendly, PDF & Email
loading...

4 comments

  1. grande

    Bogami, kadgod se spomene Punjeno pile, to me vrati u vreme kada sam imao osam ili devet godina, kada sam u te dve ili tri godine pročitao sve omladinske romane, od Zova Divljine do Toma Sojera, i sve što se moglo izmedju ova dva poznata romana umetnuti kao štivo koje je obavezno pročitati, a što današnji klinci zaobilaze kao što je moj pokojni otac izbegavao da pročita Dedijerove Dnevnike. Da skratim; dakle u drugom ili trećem razredu osnovne, pao sam na popravni. Dešavalo se i meni, kasnije i u šestom razredu, koji sam čak i ponavljao. Srećom, u porodici puno umetnika. Moja sestra od tetke, ona poluturkinja a glumica, koja mi sledeće nedelje priprema Imam Bajaldi, bila je udata za glumca. Leto sam proveo kod njih, učio, čitao, upoznao svaki kutak pozorišni, itd. Jednom je sestra htela da nam za ručak spremi Punjeno pile. I da još više skratim, posedali mi oko kuhinjskog stola, pilence boje Gaginih fotki, miriše da vam ne pričam. Sestra preseče, onako uzduž… kad ono iznutra polupečeno, polusirovo. Naravoučenije iz ovog dogadjaja je da nije dovoljno pročitati dobre i obavezne omladinske romane, već valja imati nekoga ko zna kuvati. Zato Gaga, pažljivo pratim tvoje recepte, a to preporučujem i ostatku sveta. S poštovanjem, Grande.

  2. Gaga

    moj sin upravo čita toma sojera..treba mu za lektiru 🙂
    znači grande..i ti si bio tako mali :)))
    eeeeeeeeeee… idu godine..šta kažeš?
    a da ti kažem… ovo moje nije bilo sirovo..barem se niko nije žalio..a možda nisu smeli, opasna sam ja :)))
    pozdrav grande, svako dobro..

  3. Vera

    Mene punjeno pile takodje podeseca na detinjstvo,mama ga je uvek spremala nedeljom.Malo drugacije je punila,ovo je odlicno punjenje!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.