Cipiripi krem

8 Replies

Poslastice i kolači
Cipiripi krem

Cipiripi krem

Pridružujem se Mariji i Jennifer i ovom poslasticom. Verujem da su svi čuli za Cipiripi krem, eto i to smo uspeli da napravimo u kućnoj varijanti.

Priprema:

Prokuvati 5 malih šoljica za kafu šećera, 5 šoljica mleka i 2 vanilin šećera. U vruće staviti 3 šoljice ulja i 500gr mleka u prahu i umutiti dobro mikserom. Podeliti smesu na dva dela, pa u jedan staviti 100gr čokolade, a u drugi 1/2 ekstrata arome lešnika. Izmešati, razliti u posude i ostaviti da se ohladi i stegne.

Napomena: Ja sam sada pravila u pola mere, iz prostog razloga što imam u kući veliku kanticu krema, pa nisam htela da gomilam, u svakom slučaju, od ove pola mere izađe oko 800gr krema.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

8 comments

  1. Marija

    Ovo je fantastično i mislim da ga treba uvek imati u kući a ne one kupovne sa aditivima. Razmišljam, ako bi se u celu masu dodalo 200 g čokolade i nešto mlevenih lešnika – eto domaće nutele! 🙂

  2. Alex

    Da se lako izračunati. U prosjeku 500-600 kcal/100g.
    100g šećera=400kcal;
    1dl ulja=900kcal;
    100 g čokolade=550kcal…
    Sve saberete i eto kcal ukupne mase.

  3. SNEŽANA

    Ja sam napravila nešto kao euro krem ali sa susamovom pastom. Prvo sam 500 gr.susama, propržila na suvo, samlela u blenderu sa 1 do 2 kašike maslinovog ulja, zavisi od gustine koju želite da dobijete. Posebno pomešala 1 kesicu vanile, 1 kašiku prah šećera, 1 kašika kakaoa sa trunom vode tek da se dobije mokra masa koja se dobro umuti ručno da se šećer rastopi i onda dodam 200 gr susamove paste i sve dobro sjedinim. Odličan namaz koji moše da zameni euro krem.

    1. Gaga Post author

      Hvala Snežana što ste podelili recept sa nama.
      Lično, nisam ljubitelj takvih namaza. 🙁 Ali verujem da ima puno onih kojima se sviđa ta kombinacija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.