Pohovan som u sosu od spanaća

10 Replies

Glavna jela

DSCF7663-1

Potreban materijal:

1kg fileta soma
1 limun
200gr brašna
3 jaja
100gr oljuštenog suncokreta sirovog
50gr golice
50gr lana
4dl ulja
mešavina začina, biber

Za prilog:

6 palačinki
400gr spanaća
4 čena belog luka
100gr buđavog sira
2dl neutralne pavlake
50gr putera
so

Priprema:

Filete soma poprskati sokom od limuna i začiniti po ukusu. Semenke krupno samleti. Pripremljene filete uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mešavinu semenki. Pržiti na vrelom ulju da porumene. Palačinke pripremiti uobičajeno. Pečene palačinke iseći na rezanca, beli luk što sitnije iseckati. Spanać obariti u slanoj vodi, procediti od tečnosti i sitno iseckati. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati spanać i beli luk, pa kratko propržiti. Sipati neutralnu pavlaku i izmrvljeni buđavi sir, začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok se sir ne otopi. Pržene filete servirati uz rezanca od palačinki i preliti sosom od spanaća.

DSCF7672-1

Print Friendly, PDF & Email
loading...

10 comments

  1. grande

    Na trpezi ribe nikad dosta, iako moram priznati da mi baš i nije jasno zašto budjavi sir?! Ali mi je drago zbog palačinki i onog zelenog špinota, premda kao klinac sam voleo gledat u španać kao u svoja ledja, no ipak sam ga zavoleo kad sam stupio u brak, jer moram priznati da, budući sam bio ja taj koji je u kući kuvao, moja bivša supruga znala je bogovski da pripremi španać. I još nešto, kada sam u Švaboviji radio kao kuvar u jednom restoranu (tu i tamo uspevam „prevariti“ autorke kuvarskih blogova, na primer sa jenglejskim pudingom), najgora klopa koju sam pripremao je set sireva: ‘ajde ono budjavo, ali crvljivo i… da ne kvarim apetit. Navali narode na ribetinu pohovanu u ovom i onom, ma bre važno je da je dobro. Ja i nadalje ostajem Grande, iz Subotice grada.

  2. Andrea

    Volim riječnu ribu ali soma još nisam imala priliku probati. Ako naiđem na njega na našoj ribarnici rado ću ga napraviti po tvom receptu jer mi se baš sviđa. 🙂

  3. Gaga Post author

    # grande, veliki pozdrav tebi… nije te bilo ovih dana, nadam se da je sve u redu… a za koji dan objavljujem recept, samo za tebe :)))))

    #monsoon…. golica je očišćeno seme bundeve

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.