Puding kolač

15 Replies

Poslastice i kolači
Puding kolač

Puding kolač

Lagana i brza poslastica, idealna za nenajavljene goste 🙂
Taman dok oni dođu, vi sve ovo smućkate, dok se popije kafica, kolač se stegne i milina. Moja sestra radi u prodavnici prehrambene robe, tako da ja od nje redovno dobijam raznorazne brošurice, kuvarčiće i recepte raznih proizvođača, koje oni izdaju u reklamne svrhe. Ovaj sam recept našla baš u jednom takvom mini kuvaru Centroproizvoda – Slatki recepti fantastico. U njemu je akcenat bačen na njihove slatke praškaste proizvode, koje ja inače i koristim u pripremanju mojih kulinarskih đakonija 🙂 . Pored ovog pravila sam još jedan kolač, i on će uskoro biti objavljen, a isprobaću i ostale, sezonski, pošto su mahom sa voćem.

Potreban materijal:

1,5l mleka
100gr čokolade za kuvanje
4 C pudinga čokolada
10 kašika šećera
300gr keksa (plazma ili petit beure)
2 kesice C šlag krema čokolada

Priprema:

U 1,5l skuvanog mleka ubaciti čokoladu i 4 pudinga, sa 10 kašika šećera. Kada se puding gotov skloniti sa vatre i ubaciti lomljeni keks i razliti u pleh. Kada se dobro ohladi staviti šlag umućen prema uputstvu na ambalaži. Preko šlaga staviti narendanu čokoladu, već po želji.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

15 comments

  1. grande

    Eto, znao sam! Ko ima vremena taj je strpljiv, ko čeka taj će dočekati da kolač ili tortu ne mora vaditi iz rerne. Ko poslednji jede taj će sve pojesti. Klinci, žao mi je, će da mora Gaga praviti kolača još jedno deset petnaest, a pošto sam se ja zeznuo tamo negde kod sedmog (kolača jašta), moram sad na prste da zbrojim: dakle sedam puta i mislim još fali dva da bi smo pomnožili ono što se namnožilo… Ma… mislim, ajde bre!, to je mnogo puta… izgore mi digitron! Nema veze mislim… spakujte mi jedno pet-šest-sedam do dvanaest komada, jer se spremam napustiti jaslicu za malo veću decu. I, molim vas lepo, dva deci mleka… mlakog na cuclu… sve za poneti. Živeli ovi od dvanaest do par meseci više i… pozdravlja Vas Grande!!!

  2. sanja

    pravim ja ovaj kolac dosta cesto.ponekad dodam i seckane zele bombone,i prelijem cokoladom.super je za ljeto

  3. Gaga Post author

    To je zato što sam imala ostatak belog šlaga od koji sam mutila za nešto drugo, pa da se ne bi bacio, premazala sam i njega. Inače po receptu ne ide beli šlag, samo čokolada 🙂

  4. BOJANA

    E ovaj kolac je extra, za 15 minuta je gotov. Samo stoja umjesto pudinga od cokolade stavim puding od vanilije. VRH!!!

  5. Pingback: Kolač od jagoda | Grne

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.