Domaći korneti za sladoled

15 Replies

Sladoled i Hladni napici
Domaći korneti

Domaći korneti

Čim je prvo prolećno sunce ove godine ogrejalo, krenulo se sa sladoledom. Moja deca ga obožavaju, tako da ga inače u letnjim danima imam u svakom dobu dana. Mahom kupujem velika porodična pakovanja ili instant sladolede u kesicama i pravim, tad obično i kombinujem, pa ubacujem i voće, keks, lomljenu čokoladu, već po želji. U kuvaru Rolanda Geka – „Novi univerzalini veliki kuvar“ našla sam recept za domaće kornete, pa sam rešila i da ga isprobam. Nisam se pokajala, prvo sam postupak je krajnje lak, a drugo korneti su jako lepog ukusa, ne mogu da kažem da su kao oni u poslastičarnicama, ali tu su negde. Obzirom da sam ih sad pravila prvi put, verujem da će sledeći biti baš takvi. Stvar je samo koliko sam primetila, da moram smesu da razlivam još tanje. A korneti se peku u aparatu za galete.

Potreban materijal:

1/8 litra vode
125gr šećera
25gr masti
125gr brašna
pola kašičice cimeta
2 jaja

Domaći korneti za sladoled

Priprema:

Vodu prokuvati sa mašću i šećerom i ostaviti da se ohladi. Brašno pomešati sa cimetom i prosejati, pa onda kašiku po kašiku dodavati u ohlađenu slatku vodu i mutiti. Dodati jaja i umutiti u glatko, žitko testo. Testo se peče u aparatu za galete, sipa se tanak sloj i ostavi da se peče dok ne porumeni. Kada su pečeni, brzo ih izvaditi iz aparata i uviti u fišek. Krajeve ohlađenih korneta umočiti u rastopljenu čokoladu i ostaviti da se stegne. Po želji kornete puniti sladoledom ili ulupanom pavlakom. Prazne kornete čuvati u limenoj posudi.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

15 comments

  1. Gaga Post author

    # Marija, probaj obavezno, stvarno su dobri, za nepoverovati 🙂 ja sam se oduševila, i jedino što mora tanje da se razliva smesa, koja je inače baš žitka. I peku se sigurno 5 minuta, e sad, verujem i da je do jačine aparata za galete, moj nema regulator, u receptu piše da se peku na najačoj temperaturi.

    # Snježana… hvala i dobrodošla!

  2. Gaga Post author

    Hvala Marija 🙂 Verujem da si ih već isprobala u vremenu dok sam ja videla komentar. kako su ti ispali?
    p.s. drago mi je što si recept podelila sa svojim čitaocima.

  3. Dusan

    Super recept i simap izgledaju. Samo da dodam da sam pronasao da ima da se kupi veliki kornet u Rodicu. Posle sam video da ih ima u svim velikim prodavnicama. Imaju i male, obicne, ali ovi veliki su ekstra! Pozz.

  4. Dusan

    Super recept i simpa izgledaju. Samo da dodam da sam pronasao da ima da se kupi veliki kornet u Rodicu. Posle sam video da ih ima u svim velikim supermakretima. Imaju i male, obicne, ali ovi veliki su ekstra! Pozz.

    1. Gaga Post author

      Hvala Dušane na obaveštenju. Ja doduše u Boru nemam „Rodić“, ali sad mogu da se nađu korneti i u nekim drugim, manjim radnjicama.
      Pozdrav!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.