Domaći sladoled

12 Replies

Sladoled i Hladni napici
Domaći sladoled

Domaći sladoled

2 litra mleka skuvati sa 1kg šećera. Kada se ohladi, dodati sok od dva limuna. Promešati pa staviti da prenoći u zamrzivaču. Sutradan umutiti 300gr šlag krema sa ukusom slatke pavlake čvrsto sa 400ml hladnog mleka. Koristite veliku posudu-vanglu jer ispada baš puno. U umućeni šlag dodavati kašiku po kašiku smrznutog mleka. Masa se lako vadi kašikom. Sve umutiti mikserom. Po želji podeliti i dodati ekstrate, ukuse po želji i staviti u plastične posude, pa u zamrzivač da se stegne.

Domaći sladoled

Od cele mere izađe baš dosta sladoleda, ja sam za probu pravila u pola mere i izašlo mi je oko 3200ml sladoleda, tačnije, sipala sam masu u one plave kutije od Aloma sladoleda. Isto tako moram da napomenem da ja do sada bolji recept za domaći sladoled nisam probala, fenomenalan je.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

12 comments

  1. Deandrej

    Draga ja pravila ovaj sladoled i zadovoljni smo.
    Samo sam malo zeznula kolicinu mleka za slag.
    Ti kazes umutiti cvrst slag a ja sve kao moze jos malo mleka pa sam na 150gr dodala 250ml mleka sto je bilo mnogo.Mislim da ne bi trebalo vise od 150ml mleka.Delovi u koje sam stavila mleveni keks i rendanu cokoladu su se fino stegli dok ovi bez dodataka se brzo otope.Najbitnije da su deca zadovoljna a ja cu ga prporuciti i drugim devojkama 🙂

  2. Slavica

    Evo recepta za najbolji domaći sladoled! 800 grama šlaga u prahu mutiti sa kiselom vodom! Dodati 2 šabačke pavlake – zeleni poklopac! Dodati pred kraj i Dr Oetker ekstrakt vanile – pola bočice! Podeliti na više delova . U jedan deo dodati sos od jagoda (usitnjene jagode dodati u malo sirupa od šečera), u drugi deo prepečeni lešnik i otopljenu čokoladu onako – sloj šlaga pa malo lešnika i čokolade, u sledeći deo sladoleda dodati čokoladu i malo Etkerove arome ruma, možda sos od višanja, po želji! Nema garantovano komadića leda – kao Kremisimo sladoled!
    Tako da jaja možemo zaboraviti!

  3. Slavica

    250 gr prah šećera a ako želite dodajte još1 Sve naravno po ukusu! I još jedan predlog – sladoled sa nes-kafom!

  4. Suzanna

    Mozda Vam se i ovaj dopadne….
    Umutiti 3-5.jajeta sa soljicom secera(ja mutim posebno zumanca a posebno belanca). U drugoj posudi izmutiti soljicu secera sa casom pavlake, pa sastaviti sa jajima. Umutiti 200.gr slaga sa 2.dl mleka, pa i to dodati u smesu sa jajima i pavlakom. Zatim masu podeliti na „delove“ i dodati ukuse. Rendana, seckana ili topljena cokolada, mrvljen ili mleven keks(integralni cokoladni je odlican za sladoled), usitnjeni lesnici, bademi, kiki riki, pistaci…. Usitnjeno ili pasirano voce, sipka vanile, ogrebana i dodata, rum ili sta vam padne napamet.
    Kolicina nije velika, ali za probu je odlicna. Ja licno stavim 12-15.jaja sa tri soljice secera, pola kila pavlake, litar jogurta i 3-4.soljice secera, pola kila slaga i litar mleka…. Izadje oko 5.kg sladoleda. Jedemo ga godinama i nista nam ne fali(mislim na salmonelu i sl..)…. Jede ga i moje dete od 3.godine. Prijatno!

  5. Ruška

    Odličan je, spremam ga godinama. Jedino u mom receptu na 2 litra mleka ide 800 gr šećera, a 1/2 kg šlaga. Sa više šlaga bude kremastiji i naravno nigde kristala. Ostalo, lešnik, voće, karamela, čokolada… su varijacije.

  6. Duša

    Pošto sam na montignac prehrani ne smijem šećer i šlag u prahu. Umjesto šecera stavit ću fruktozu (količinski malo manje), a umjesto prah šlaga stući ću pravo slatko vrhnje. E sad me zanima koliko vama ispadne količinski slaga od 300 g praha i 400 ml mlijeka da znam koliko da upotrijebim slatkog vrhnja?

    1. Duša

      FENOMENALAN sladoled. Hvala na receptu. Radila sam pol mjere sa 350 g fruktoze i 400 ml slatkog vrhnja. Sledeći put radim cijelu mjeru samo ću jos smanjiti fruktozu jer je ona slađa od šecera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.