Piletina sa mirođijom

3 Replies

Glavna jela
Piletina sa mirođijom

Po receptu Sonje Martić

Piletina sa mirođijom

Potreban materijal:

500gr belog pilećeg mesa
brašno otprilike 2-3 kašike
500ml mleka
mirodija (sušena) po ukusu
ulje

Priprema:

Belo meso se isecka na kockice veličine santim – dva. U brašno se stavi malo soli, a zatim se u to ubaci seckana piletina i prodrma (bitno je da svaki komadić mesa upije brašno sa svih strana). Onda se piletina baci na vrelo ulje i prži dok komadići mesa ne dobiju onu krckavu rozikastu boju. Kada se to desi, sipati mleko u tiganj. Mleko se u međuvremenu pomeša sa brašnom i dobija se sos. U taj sos staviti seckanu mirođiju i kuvati još par minuta.

Izgleda suviše jednostavno, ali verujte mi, mnogo je ukusno.

Napomena: Ja sam isprobala Sonjin recept i uslikala. 🙂 Mnogo mi se dopalo, a kako i ne bi kad su namirnice ono što obožavam, piletina i mirođija. Jedinu izmenu koju sam uradila je ta da sam umesto suve mirođije stavila kiselu mirođiju, koju uvek imam pri ruci. Verujem da je podjednako ukusno i sa svežom, pa ako ste u prilici, najbolje je nju staviti. Stavila sam jednu punu kašiku kisele, samo što sam je predhodno isprala vodom da ne bi bila kisela. I posula sam sa jednom kašičicom začina C, jednostavno ne mogu da zamislim jelo bez začina.

 

Print Friendly, PDF & Email
loading...

3 comments

  1. Srdjan

    Odlicno! Pravili smo to danas za rucak uz blitvu i sve smo pojeli 🙂 doduse, malo sam izmenio recept, jer sam stavio neki grcki zacin za piletinu, a pre nego sto sam sipao mleko sam izlio svo suvisno ulje iz tiganja.

  2. Gaga Post author

    Srđane, drago mi je da vam se dopalo, kao i meni kad sam isprobala recept, a varijacije su moguće, što da ne, važna je osnova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.