Ježići

12 Replies

Poslastice i kolači
Ježići

Ježići

Ova poslastica je slična urmašicama. Recept sam iskopala u maminoj svesci sa receptima, totalno sam zaboravila na njega i koliko sam ranije često od mame tražila da ih pravi. Stvarno sam uživala u ježićima posle toliko vremena, pa je red da ih podelim sa vama. 🙂

Staviti u sud 1 čašu od jogurta mleko, 1 supenu kašiku šećera i jednu kocku svežeg kvasca, pa ostaviti da kvasac nadođe. Oko 500-600gr brašna staviti u plastičnu posudu, dodati 2 jaja i 1 čašu od jogurta ulja i mleko sa kvascem pa zamesiti testo. Testo podeliti na dva dela, u jedan deo staviti dve kašike kakaoa. Ostaviti jedno 15 minuta da naraste. Od svake boje testa praviti kuglice, zatim kuglice spajati i napraviti da budu u obliku ćevapa. Mogu se radi lakšeg oblikovanja staviti i na rende, baš kao kod postupka za urmašice. Oblikovane ježiće staviti na pleh obložen pek papirom (ne isuviše blizu, pošto narastu u toku pečenja), malo iseckati makazama i staviti da se peku na 200C jedno 20 minuta. Pečene prebaciti u drugu tepsiju. U međuvremenu ušpinovati 1kg šećera sa 1l vode, pa ispečene, vruće ježiće preliti vrelim sirupom. Ostaviti ih da upiju pre služenja.

Ježići

Print Friendly, PDF & Email
loading...

12 comments

  1. Gaga Post author

    Sanela, ukus je sličan urmašicama ili onim baklavicama bez kora. U svakom slučaju najbolje je da isprobaš recept. 🙂

  2. Andrea

    Uuu jako zanimljiv recept, a i fora izgleda. Nisam veliki ljubitelj istočnjačkih kolača poput baklave ali urmašice (nekim čudom) volim pa bi mi se valjda i ovo svidjelo. 😉

  3. Gaga Post author

    Joj a ja baš volim takve poslastice 🙂 U svakom slučaju, pa i normalno je da svako ima svoj izgrašen ukus, i da nam se ne sviđa svima isto. Ja doduše od svih kolača najviše volim one onako proste, poput vanilica npr.

  4. sabit tukcic

    OBOZAVAM ISTOCNJACKU KUHINJU I ODUSEVLJEN SAM OVIM RECEPTOM ZA KOJEG KROZ SVE OVE GODINE NIKADA NI CUO NISAM.IZGLEDA VRLO IZAZOVNO I VEC SUTRA JE NA REDU DA GA PRAVIM.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.