Balkanska salata

4 Replies

Ajme koliko nas je Salate i Obrok salate
Balkanska salata

 

Balkanska salata

Pre jedno desetak dana, objavljena je nova tema za našu već poznatu blog igricu Ajme, koliko nas je“. Naša domaćica za mesec septembar je Maslinka, sa bloga Maslinka :). Da sve bude u fazonu i tema su masline.

Moram priznati da se baš nisam oduševila odabirom namirnice (Maslinka ništa lično), iz prostog razloga što masline ne volim, ne vole ih ni moja deca. Jede ih samo moj suprug, i to onako uz pivce kad se skupi društvo, čak i on nema želju ovako, pa ih u našoj kući baš ima eto tako po potrebi i kad zahteva situacija. Međutim… bilo mi je nekako glupo da ne učestvujem, sve nešto imam osećaj da nisam odavno, ili je to možda samo zato što smo pauzirali letos, pa sad to tako deluje na mene. Ja sam inače pravila pauze i nisam objavljivala svakodnevno postove, što mi je inače praksa, ali pošto sam se sad vratila starim navikama, neka to bude onda kako treba. 🙂
Odlučila sam se za jednu salatu.

Recept sam našla u kuvaru „Hiljadu i jedan recept narodnih kuhinja“ Selene Mostarac. Odličan kuvar, preporučujem ga. 🙂 Pregršt jednostavnih i finansijski pogodnih recepata.

Potreban materijal:

4 krompira
2 cvekle
4 jaja
1/2kg kiselih krastavaca
1dl jogurta
100gr oraha
100gr crnih maslina

ulje, biber, so

Priprema:

Krompir obarite u ljusci, a posebno skuvajte cveklu. Jaja takođe skuvajte. Oljuštite bareni krompir i cveklu, iseckajte ih na kockice i stavite u činiju. Tvrdo kuvana jaja takođe iseckajte na kockice i stavite u činiju sa krompirom i cveklom. Dodajte iseckane kisele krastavce. Masline sitno naseckajte, pa ih stavite u salatu. Orahe iseckati na rebarca i zajedno sa jogurtom izmešajte, pa prelite salatu. Posolite, pobiberite po ukusu i ukrasite. Pre služenja malo ohladiti u frižideru.

Napomena: Ja sam salatu pravila upola mere i baš dosta izađe.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

4 comments

  1. melrose

    Sve je super, samo bez oraha…ja sam ti teska konzerva sto se hrane tice, volim samo ono na sto sam navikla, a orasi mi spadaju u kolace i nigdje drugo. Inace sve ostalo zvuci stvarno mmmmmm!!!!

  2. Vesna

    Gago, ovo ti zvuci bas dobro!
    Kako se ukusi razlikuju, hihi – za mene su orasi bas pozitivno „zacinili“ ovu salatu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.