Musaka sa pečenim paprikama

7 Replies

Glavna jela
Musaka sa pečenim paprikama

Musaka sa pečenim paprikama

Moj muž mnogo voli pohovane paprike, pa ja umem ponekad i da preteram sa količinom koju spremim za ručak, tako je bilo i ovog puta, pa sam sutradan, razmišljajući šta bih mogla taj dan da spremim, rešila da „smuvam“ opet nešto onako iz glave i po sistemu šta se tog trenutka zatekne u kući. Ovo jelo je super ispalo, brzo se sprema i ne zahteva stvarno nikakav poseban trud i veštinu.

Priprema:

Očistiti 3 srednja krompira i 1 srednju šargarepu. Očistiti oko 100gr praziluka i zajedno sa krompirom i šargarepom iseckati u električnom sekaču.

U šerpu staviti ulje i zagrejati, dodati iseckano povrće pa pržiti par minuta uz stalno mešanje, pa onda naliti čašom vode. Dinstati jedno 5 minuta i dodati nekih 400gr mlevenog mesa. Ja sam stavila svinjetinu.

Beli luk (3čena) iseckati i dodati u šerpu. Posoliti, poklopiti i kuvati 15 minuta uz povremeno mešanje i po potrebi dolivanje vode. Pred kraj začiniti po ukusu začinom C i biberom.

Paprike ispohovati uobičajeno pa u tepsiju ređati red pečenih paprika, red uprženog povrća i mlevenog mesa, red paprike i sve tako dok se ne utroši materijal.

Posebno umutiti 4 jaja, 2 kašike kisele pavlake, 50gr rendanog sira (ja sam stavila domaći kravlji sir) i 1/2 čaše mleka.

Preliti preko paprika (gledajte da ređanje završite sa paprikama) i stavite u rernu zagrejanu na 200C da se peče nekih 45 minuta.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

7 comments

  1. Dejan /Lounge Area

    Ovo mora da je fenomenalno! Uh…
    Eh, da, moram da ti odam priznanje za fotografije, fenomenalne su! Ne samo na ovom postu, već svuda, kao i način na koji garniraš/serviraš… Uf… Mljac 🙂 🙂

  2. Charolija

    Kad je neko talentovan onda za čas posla napravi specijalitet. Rekoh ti već više puta, ovde kod tebe uvek ogladnim. 😀 Ovo mi se mnogo sviđa.

  3. Gaga Post author

    Hvala vam dragi moji drugari 🙂

    # Dejane… što se fotki tiče, trudim se da budu lepe, mada još uvek to nije ono pravo. Imam dobre učitelje koji me savetuju a i od kojih i „maznem“ koju ideju, pa će valjda i kod mene na kraju da bude to kako treba. Inače meni dekoracije baš i ne idu od ruke, umem ja da skuvam..ali ono posle što sledi 🙂 …ali kažem, učim se polako.

  4. Dejan /Lounge Area

    🙂 Nemoj da si toliko skromna 🙂
    Iskreno, kad razmislim malo bolje, ne bih voleo da ti slike budu još lepše – kao što kaže Ćarolija – uvek ogladnim! 😛 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.