Griz sa jabukama

4 Replies

FBI rukavice Food blogosfera Poslastice i kolači
Griz sa jabukama

I to bi bilo sve od mene što se tiče isprobavanja recepata sa bloga Cooks and Bakes. Ali to ne znači da je kraj uopšte isprobavanja Majinih predivnih recepata, već kraj što se tiče moje istrage u ovomesečnoj igrici „FBI rukavice“.
Posle želea od jabuke koji se pokazao kao mnogo dobra poslastica, i ovo je isto tako veoma ukusno. Najviše od svega mi znači kad nešto što spremim moja deca rado jedu i traže još, pošto se dešava da nekada nešto neće ni da pomirišu, jednostavno pogledaju i ako im se ne sviđa na oko, nema šanse da probaju. Ovo im je bilo interesantno i na oko i na ukus.

Griz sa jabukama

Potreban materijal:

500 ml mleka
4 kašike pšeničnog griza
5 kašika šećera
500 g jabuka

Priprema:

U pola litra mleka sipati po tri ravne kašike griza i šećera. Kuvati dok se ne zgusne. Poklopiti i ostaviti da se malo ohladi pa sipati u čaše. Jabuke oguliti i iseckati na kockice, preliti sa 1 dl vode i dve kašike šećera, pa kuvati dok jabuke skroz ne omekšaju. Ispasirati, dodati kašiku griza pa kuvati još malo dok se griz ne upije tečnost. Rasporediti u čaše preko belog dela i ostaviti da se ohladi. Pred služenje ukrasiti kriškama sveže jabuke i rendanom čokoladom.

Griz sa jabukama

 

Print Friendly, PDF & Email
loading...

4 comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.