Truffles

7 Replies

FBI rukavice Food blogosfera Poslastice i kolači
Truffles

Truffles

Potreban materijal:

250gr šećera
200ml vode
250gr mlevenih oraha
100gr otopljene čokolade
75gr mlevenog keksa
čokolada u prahu (npr. Nesquik)

Priprema:

Šećer i vodu rastopiti. Kad prokuva ostaviti na vatri još 7-8 minuta. Dodati orahe, otopljenu čokoladu i mleveni keks. Dobro izmešati i ostaviti da se ohladi. Oblikovati male nepravilne kuglice i svaku uvaljati u čokoladu u prahu. Pre služenja ih ponovo uvaljati u čokoladu u prahu.

Truffles

Stvarno je teško odoleti Jasenkinim kolačićima i poslasticama. U jednom sam trenutku čak i pomislila, pa što baš ona sad ovog meseca, kad imam jako puno posla i pitanje je hoću li da stignem sve što sam kod nje „snimila“, ali eto, našlo se vremena. Jasenkin blog „Sweet corner“ je ovog meseca pod „istragom“ u sklopu igrice „FBI rukavice“, koju je za nas kulinare, a i sve ostale ljude dobre volje i ljubitelje u kulinarstvo osmislila mamajac. A ono što sam ukapirala baš ovog trenutka, dok pišem ovaj post je to da je ovo čak i Majin recept, koji je Jasenka isprobala kada je ona bila pod istragama, pa mi je sad nekako još i draže što sam i ja probala, očigledno da mi je promakao tad. U svakom slučaju, devojke… Fantastično ukusno!!!

Print Friendly, PDF & Email
loading...

7 comments

  1. Svetlana

    Prelepe fotografije!!!! Bravo!!! Svakim danom sve vise i vise napredujes!
    A ove Majine kolacice sam pravila bezbroj puta, evo sad za vikend poslednji put, posna varijanta – posni keks i uvaljala sam ih u orahe…Jednostavni za napraviti a ukus fenomenalan…Pozzz
    Svetlana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.