Torta od tikvica

6 Replies

Predjela i međujela
Torta od tikvica

Torta od tikvica

Potreban materijal:

pakovanje lisnatog testa
600gr tikvica
200gr sira
100gr brašna
3 jaja
glavica crnog luka
kašičica seckane mirođije
so i biber

Torta od tikvica

Priprema:

Tikvice očistiti i izrendati. Crni luk sitno iseckati. Izmešati sa tikvicama i dodati izmrvljeni sir, mirođiju, umućena jaja, brašno, so i biber. Sve izmešati da se lepo sjedini. Lisnato testo razvući i obložiti okrugli kalup, preko sipati masu od tikvica i sira. Peći u rerni zagrejanoj na 200C oko sat vremena. Pečenu tortu prohladiti pre sečenja.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

6 comments

  1. andrea

    Tikvice su mi omiljeno povrće, a svaku vrsta sira volim tako da je ovo nešto baš po mom ukusu! 🙂
    Jako dobro zvuči i izgleda. 🙂

  2. nastasja

    ovo deluje extra, ali samo mi nije jasno zasto toliko dugo i to na 200 stepeni? (na slici deluje fantasticno, ali mislim da bi bilo previse u mojoj rerni – convection)

  3. Gaga Post author

    Nije ni meni bilo jasno, u receptu piše da se peče nekih 20 minuta, međutim, to nije bilo pečeno, tako da sam vreme eto koliko morala da produžim.

  4. grande

    Gaga, nema sumnje da su nam praznici na pragu! U ovih deset, petnaest pa i više, mnogo više dana, svi mi koji te pratimo, upali smo u teške dileme: Šta da se izabere od silnih slatkiša i ostalih „djindjuvetina“ što bi trebale da se nadju na našim trpezama. Konkretno ja, po svemu sudeći moraću tombolu za samoga sebe da priredim: napišem na listićima sve ove slatkolije i izvučem tri ili četiri pobednika. Gaga, dobar posao za ovaj poslednji mesec u godini i lepi pozdravi od Grandea iz Subotice, koja se nalazi na mlakom severu naše zemlje!

  5. Gaga Post author

    Grande, svako dobro tebi porodici u Novoj godini. Na prvom mestu dobrog zdravlja, a posle sve drugo dođe na svoje mesto.
    Veliki pozdrav iz Bora!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.