Karamel kolač

9 Replies

Dr.Oetker Poslastice i kolači
Karamel kolač

Karamel kolač

Potreban materijal:

2 jaja
150g šećera
200g margarina ili maslaca
6 kašika mleka
400ml mleka
2 kašike brašna
50g kakaoa
5 kašika prah šećera
150g mlevenog keksa
100g mlečnih karamela
100ml slatke pavlake
1 kutija Dr.Oetker creme caramel

Priprema:

Umutiti dva jaja sa 150gr šećera. Dodati 100gr omekšalog margarina, 5 kašika mleka, kakao i 2 kašike brašna. Masu sipati u kalup obložen papirom za pečenje dimenzija 10×20 i peći u rerni zagrejanoj na 180C pola sata. Ispečenu koru izvaditi dok je još vruća i ostaviti da se ohladi. Ohlađenu preseći koncem na dva dela. Dr.Oetker Creme Caramell skuvati prema uputstvu na ambalaži, samo umesto 500ml mleka, staviti 400ml. Ostaviti da se ohladi. Umutiti 100gr margarina sa 5 kašika prah šećera. Sjediniti sa ohlađenom kremom i dodati mleveni keks. Mlečne karamele staviti u šerpicu i rastopiti na ringli sa 1 kašikom mleka. Rastopljene karamele preliti preko prve kore i ostaviti da se stegne. Pripremljen fil podeliti na dva dela, pa jedan deo premazati preko stegnutih karamela. Poklopiti drugom korom i premazati ostatak fila. Slatku pavlaku umutiti uobičajeno i premazati preko gotovog kolača. Gotov kolač seći na parčiće i svako parče preliti gotovom karamel masom iz pakovanja Dr.Oetker creme caramel.

Creme Caramel Dr.Oetker

Napomena:Dr.Oetker creme caramel je veoma ukusna poslastica, dobrodošla kada nemate puno vremena za spremanje kolača, a imate najavljene goste. Ja sam htela da isprobam nešto drugačije, pa sam smesu upotrebila za pripremu ovog kolača. Ispalo je baš onako kako sam i zamišljala i nama se jako dopalo. Probajte i vi na ovaj način, ili iskoristite smesu za pripremu neke vaše poslastice. Kombinacija ima dosta, samo upotrebite maštu.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

9 comments

  1. Monika (SweetSensation)

    nisam probala ovaj instant creme caramel…nisam ni zamijetila u trgovinama, moram priznati…ali kolač baš izgleda slasno i jako fino…odličan recept!

  2. selma

    Izvrsnim mi se čini ovaj tvoj koplač, odlično si se sjetila za kremu i te bombone na biskvitu. Vjerujem da se dopalo gostima, pa ako je bilo djece sigurna sam da se i njima svidjelo.

  3. Gaga Post author

    Hvala vam. Drago mi je da vam se sviđa ovako na „gledanje“. Ispao je super, mom starijem sinu je baš posebno bio po ukusu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.