Pirinač na Milanski način

9 Replies

Predjela i međujela
Pirinač na Milanski način

Pirinač na Milanski način

Potreban materijal:

300gr pirinča
glavica crnog luka
šafran
1l supe od kocke
50gr putera
0,5dl ulja
0,5dl belog vina
50gr parmezana
so

Priprema:

Sitno seckani luk propržiti na ulju, dodati 1/3 putera, sipati vino i prokuvati. Dodati pirinač i šafran, pa uz povremeno mešanje sipati supu. U pirinač staviti preostali puter, parmezan i posoliti po želji. Pirinač je gotov kada postane kremast.
Napomena:Da bi se dobila ujednačena boja, šafran predhodno potopiti u mlaku vodu.

Ovaj recept sam našla na ambalaži „KOTANYI“ začina-šafran. Delovao mi je interesantno, pa sam ga isprobala. Preporučujem!

Print Friendly, PDF & Email
loading...

9 comments

  1. Jovana

    Hehehe draga Gago i ja imam običaj da nalazim recepte na kutijama pa ih isprobavam i uvek budu odlični ! Ovo deluje lepo na oko a probaću ukus ! Veliki pozdrav!

  2. Gaga Post author

    Meni se svideo i ukus. 🙂
    A da samo znate koliko imam recepata sa kesica vanilin šećera he he he 🙂

    Kety…dobro mi došla na blog! Ako se ne varam po prvi put komenarišeš? U svakom slučaju radujem se za još jedan blog više koji od sad pa nadalje pratim.

    Pozdrav devojke!

  3. kalimero

    Poznavaoci kazu, za pravi „Risotto Milanese“ obavezno treba koristiti „Arborio“ pirinac (gaji se u dolini reke Po, zrno je kratko, elipsasto, podseca na kocanski). Trenutno se u jednom lancu hrvatskih mega marketa u Srbiji (da ne reklamiramo) moze pronaci vrlo slican italijanski pirinac (po izgledu, ukusu i ponasanju), po sasvim prihvatljivim cenama… Eto prilike za ljubitelje lombardijske kuhinje a i za one koji ce to postati posle isprobavanja Gaginog recepta. Narocito dobro se uklapa, kao sto kaze Mirjana, uz „Ossobuco“…

  4. Andrea

    Obožavam ovo jelo, a već dugo ga nisam kuhala. Sad si me podsjetila na njega i obavezno će biti na našem stolu za koji dan.
    Tvoj super izgleda. 🙂

  5. Gaga Post author

    Dina po njihovom receptu kuva se u vinu. Ja kad isprobavam neki recept obično strogo radim po tim nekim preporukama. Međutim, bolje je da pirinač bude polukuvan. Pa uradite tako.
    Pozdrav!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.