Topli kolač od čokolade – Lava cake

7 Replies

Poslastice i kolači
Topli kolač od čokolade - Lava cake

Topli kolač od čokolade - Lava cake

Potreban materijal:

250g čokolade za kuvanje
175g maslaca
125g prah šećera
75g brašna
5 jaja
malo čokolade u prahu za posipanje

malo maslaca i brašna za podmazivanje

Priprema:

Na tihoj vatri rastopiti čokoladu i maslac. U činiji pomešati brašno i šećer i dodati ulupana jaja. Dobro izmešati. U masu dodati otopljenu čokoladu sa maslacem. Premazati maslacem i posuti brašnom keramičke modlice za pečenje. Ako ih nemate, mogu i modlice-pleh za mafine. U svaku modlicu sipati masu, ali ne do vrha. Ako ih pečete u modlicama za mafine, potrebno je 7-8 minuta u rerni zagrejanoj na 200C. Ja imam malo veće keramičke modlice, pa mi je bilo potrebno nekih 10 minuta. Kolač izvaditi iz posude posle par minuta, posuti čokoladom u prahu i poslužiti.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

7 comments

  1. draganaj

    Gago recept ti je odlican, ko zeli da ga napravi nece se pokajati. Ovaj kolac pravim godinama (neznatna razlika u merama).Zivim u Francusku i ovde je to ,,Coeur coulant au chocolat“ a vecinom se servira sa ,,crème anglaise“ izuztno je ukusan .Poz…….

  2. Andrea

    Ajme Gago ovo tako divno izgleda. Ova čokolada koja curi me totalno oduševila, mogu misliti kako je sočan i ukusan ovaj kolač. 🙂

  3. Gaga Post author

    Hvala devojke na komplimntima. Jedno moje zapažanje u vezi kolača. Ako želite da čokolad baš curi, poslužite ga odmah. Ja sam malo sačekala pa se ona malkice i stisla.

  4. Cupcake

    Na žalost, ja nisam imala sreće sa ovim kolačom. Izlila sam smesu u korpice za mafine, a od čokolade koja curi ni traga. testo je bilo potpuno ujednačeno, ni blizu ovog na slici. Ne znam šta je pošlo naopako.

  5. Gaga Post author

    Baš mi je žao što je tako ispalo. Ali verovatno je u pitanju ovo što sam i spomenula u komentaru iznad. Mora da se posluži bukvalno odmah. Čokolada se u protivnom stegne. I moja se stegla za nijansu, nije kao što je na slici gde sam ja našla recept.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.