Rolnice od fileta pangasiusa

3 Replies

Ajme koliko nas je Glavna jela
Rolnice od fileta pangasiusa

Rolnice od fileta pangasiusa

Potreban materijal:

1kg tanjih fileta pangasiusa
80g tanko sečenog kačkavalja
80g tanko sečenog svinjskog vrata
1 glavica crnog luka
1 srednja šargarepa
200g pirinča
500ml supe od kocke
ulje
bosiljak, origano
mešavina zašina, mleveni biber

Priprema:

Na ulju prodinstati rendani crni luk i šargarepu uz povremeno dolivanje supe od kocke. Za to vreme napraviti rolnice na taj način što na filet soma posuti po malo suvog bosiljka i origana, zatim staviti po režanj kačkavalja i suvog vrata i urolovati. Uvezati kuhinjskim koncem da se rolnice ne bi odvile. U vatrostalnu posudu uliti malo ulja i staviti polupripremljen pirinač, poslagati rolnice somovine i naliti sa malo supe. Staviti u zagrejanu rernu na 200C da se peče. Povremeno dolivati supom. Peći dok riba i pirinač ne omekšaju, nekih trideset do četrdeset pet minuta.

Update: Oktobar 2013. Recept šaljem Ivani sa bloga „So i Biber“ domaćici igrice za gastro blogere „Ajme, koliko nas je“. Tema za mesec oktobar je riba.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

3 comments

  1. Andrea

    Baš mi se sviđa ovakav način pripreme ribe. Čini mi se da bi ovako mogla pripremiti i file oslića. Njega ipak lakše nabavim od soma, što misliš?

  2. MiloCakeDesign

    Draga gago,
    ovo preukusno somce si predivno upakovala.
    Jos jednom da ti se zahvalim za Zito tortu, najlepsu na svetu. A sta sam ja to pisala i da li je sve korektno mozes videti ovde.
    http://marimilocakedesign.se/recept/laktosfri-tarta-by-gaga-recept/
    Gago ja sam ovo poslala i jednoj velikoj blogerski u Svedskoj, tu dodju skoro svi skandinvski bloggovi i pogledaju. To inace nije takmicenje, hocu reci ne dobijaju se nikakve nagrade, ali je vrlo popularno. Ja tu saljem svakoga meseca moje torte ali ovog puta sam mislila da je interesantno da dodje iz drugih kultura. U mom inlägg ima link za tamo Söta saker se zove. Mozes mi odmah napisati ako ti sse nesto ne dopada odmah cu napraviti. Mislila sam sve najbolje i volelabih da svedjanke pogledaju tvoje torte, mislim da ce biti odusevljene.
    U mom inlägg (izvini ne znam kako se ta rec zove na srpskom a strasno mi nedostaje) sam napisala i jedan kratki text na srpskom.
    Milion poljubaca i hvala
    Marina
    Svima srecnu novu i srecan Bozic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.