Bukovače u pivskom testu

7 Replies

Predjela i međujela
Bukovače u pivskom testu

Bukovače u pivskom testu

Potreban materijal:

400g bukovača
200ml piva
2 jaja
400g mekog brašna
ulje
1 čaša kisele pavlake
1 limun
sveži peršun
mešavina začina

Priprema:

Bukovače kratko blanširati u vodi kako bi omekšale. Zatim ih ocediti od viška tečnosti i prosušiti. Ako su velike iseckati ih na sitnije komadiće. Žumanca odvojiti od belanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg. U posudi sjediniti žumanca, pivo i 150g brašna, začiniti po ukusu i dodati sneg od belanaca lagano mešajući varjačom. Isečene bukovače uvaljati u ostatak brašna, umakati u pripremljenu masu i pržiti na vrelom ulju sa svih strana da lepo porumene. Pržene vaditi na papirni kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Na tacnu za serviranje poređati pržene bukovače, poprskati ih sokom od limuna, preliti umućenom kiselom pavlakom i posuti peršunom.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

7 comments

  1. Kathairo

    Ovo bilježim jer iako ne volim pohana jela, volim ovakva pivska tijesta. No, umjesto bukovača, koje su isto odlično, pokušati ću, kada bude sezona, sa sunčanicama – one imaju velike, ravne klobuke koji dušu daju za ovakvo pohanje. Odlično i fino!

  2. Andrea

    Ovo jako volim ali rijetko jedem. Baš si me podsjetila da nam napravim ovo jelo jedna dan. Super izgleda u tvojoj izvedbi. 🙂

  3. Gaga Post author

    Ova smesa je stvarno zahvalna i ne mora da se koristi samo za bukovace.
    @Nina, pozdrav i tebi! 🙂

  4. maja

    Ovo sam jela kao mala kod jedne prijateljica iji se deda bavio gljivarstvom. Super su mi, ali vec godinama nisam nigdje vidjela bukovace za kupiti:)

  5. Gaga Post author

    Kod nas mogu da se nadju na pijaci. I skoro da ih uvek ima. Da covek ne poveruje. Mada ih ima cesto i u velikim supermarketima isto tako.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.