Natašin burek sa mesom

6 Replies

Food blogosfera Slane pite i gibanice
Natašin burek sa mesom

Natašin burek sa mesom

Potreban materijal:

500g kora za pitu

za prskanje kora

50ml ulja
250ml mlake vode
jedna ravna kašičica soli, ili po ukusu

fil

250g mlevenog mesa
dve manje glavice crnog luka
biber, so
dve kašike ulja

Priprema:

Sitno seckani crni luk posoliti i prodinstati na ulju. Dodati mleveno meso koje ste po ukusu pobiberili i posolili. Nauljenu okruglu tepsiju (prečnika 25cm) obložiti sa 4 kore tako da vise sa strane tepsije. Ostatak kora iscepkati na manje delove. U čaši spojiti vodu, ulje i so i time prskati već složene kore. Odvojiti 30ml pripremljene tečnosti za zalivanje pečenog bureka. Staviti preko složenih kora malu količinu mesa, zatim deo cepkanih kora koje poprskate ponovo mešavinom ulja i vode. Ređati tako naizmenično kore i meso dok se ne utroši sav potreban materijal. Poslednji sloj treba da bude meso koje se preklopi korama koje vise sa strane, a posle svakog preklapanja poprskati vodom. Složen burek još malo poprskati. Prvih 10 minuta peći na 250C, zatim smanjiti na 200C i peći još nekih 10-15 minuta, dok lepo ne porumeni.
Kada je burek pečen izvaditi ga iz rerne i zaliti sa 30ml tečnosti koju ste na početku odvojili i vratiti u rernu na još 5 minuta pečenja.
Gotov burek okrenuti tako da mu je sada vrh na dnu. Ostaviti desetak minuta da se odmori, pa seći na četvrtine.

Recept za ovaj jako ukusan burek videla sam na Jeleninom blogu i odmah poželela da ga isprobam. A onda videla da je izvorno to recept još jedne moje blog drugarice kuvarice Nataše. Sve u svemu, odličan je i moje preporuke vama da ga isprobate, nećete zažaliti.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

6 comments

  1. Jelena

    Jooooj, nisam ga dugo pravila jer kad počnem ne znam da stanem koliko nam se dopada. Ja čak napravim, isečem na osmine, pa zaledim komade, a onda se ne može preterati sa jelom, čisto da se zasladi.

  2. Pingback: Kuvar 3 | Pearltrees

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.