Džem od jagoda i bresaka

7 Replies

Dr.Oetker Zimnica
Dzem od jagoda i bresaka

Dzem od jagoda i bresaka

Photo by Dr. Oetker

Potreban materijal:

100g oljuštenih badema
1kg bresaka
1kg jagoda
6 kašike limunovog soka
2 kesica Džemfix-a extra 2:1
1 kg šećera


Priprema:

Bademe propržiti i ostaviti da se hlade.

Džem od bresaka: Breskve oprati, očistiti i iseckati na komade od 1×1 cm. Dodati 3 kašike limunovog soka. Sadržaj kesice Džemfix-a prvo pomešati sa 2 kašike šećera i dodati breskvama. Dobro promešajte. Kuvati dok ne proključa. Zatim dodati ostatak šećera i kuvati još 3 minuta neprestano mešajući.

Džem od jagoda: Jagode oprati i očistiti. Iseckati ih na sitnije komade. Dodati 3 kašike limunovog soka. Sadržaj kesice Džemfix-a prvo pomešati sa 2 kašike šećera i dodati breskvama. Dobro promešajte. Kuvati dok ne proključa. Zatim dodati ostatak šećera i kuvati još 3 minuta neprestano mešajući.

Tegle puniti prvo džemom od jagoda. Ostaviti na kratko da se prohladi, a zatim 2/3 badema staviti preko džema. U džem od bresaka umešati ostatak badema i napuniti tegle do vrha. Zatvoriti tegle sa poklopcem na navoj. Ne okretati tegle na poklopac kao kod pripreme džema u jednoj boji.

Još divnih recepata za pripremanje džemova i marmelada možete naći na sajtu
drOetker

Print Friendly, PDF & Email
loading...

7 comments

  1. Gaga Post author

    Majo drago mi je što si svratila. Dr. Oetker ima stvarno mnogo dobre recepte za džemove i marmelade. Javi kako je ispalo.
    Pozdrav!

  2. Maja

    Gago, svracam ja cesto na tvoj blog i odavno je u mojim RSS favorites. 🙂
    Vazi, javicu kako je ispao dzem. 🙂

  3. Maja

    Evo izvestaja. 🙂 Napravila sam dzem od ribizli i manga po receptu osim da sam stavila 2 kesice Gelfix-a umesto 1. E sad, izgleda da su kockice manga bile prevelike (1 cm2) pa sam ga kuvala sigurno pola sata a ne kao u receptu par minuta?! Takodje na mom pakovanju Gelfix-a je bio univerzalni recept za dzem po kome se Gelfix najpre promesha sa vocem i kada pocinje da vri tek onda se dodaje secer. To mi nekako deluje logicnije od onog Dr Oetkerovog gde se sve dodaje zajedno (vidim gore i u tvom receptu za dzem od jagoda i bresaka da se najpre umesa tek malo secera sa ostalim sastojcima pa tek onda ostatak). Ipak, ispao je prilicno dobro, meni je skroz ukusan a videcemo sutra kako ce biti ostatku porodice. 😀
    Samo da napomenem da je ovo PRVI dzem koji sam ikada napravila tako da nije lose za pocetak! 🙂 Pokusacu da napravim neke lepe slike po danu pa cu ti poslati. U svakom slucaju hvala na ideji i linku i izvini na ovom romanu. 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.