Pavlova sa jagodama

10 Replies

Food blogosfera kuVarijacije Torte
Pavlova sa jagodama

Pavlova sa jagodama

Ova Majina tortica je izglasana da bude pravljena u igrici „kuVarijacije“ ovog meseca. Pravila sam je maltene odmah kada je post objavljen i eto čekala je samo datum objavljivanja a to je poslednji dan u mesecu. Moram da napomenem da mi Pavlova nije strana, nemam problema sa koricama od belanaca i pravila sam je možda više iz razloga što mi se tad u tom trenutku jelo nešto slatko, a ovo je ispalo baš u pravo vreme, pošto sam imala sve potrebne sastojke kući a i dobru volju. Generalno, recepte je bez greške, brzo se spremi (ako zanemarimo činjenicu koliko se vremenski kora suši) i krajnji rezultat je – pojedena je do kraja dana. U nastavku pišem originalne Majine mere.

Potreban materijal:

5 belanaca
250g šećera
250ml slatke pavlake (ili više, ovo je stvarno proizvoljno)
1 kašika šećera
oko 250g jagoda

Priprema:

Napomena: Ja sam pravila koricu sa 6 belanaca i 300g šećera iz razloga što sam koru pekla u plehu domenzija 26cm kome se skida stranica i to mi je taman bila mera da ne moram da crtam krug na papiru. Posao manje, ništa više.

Pavlova sa jagodama

Priprema:

Mikserom mutiti belanca dok ne postanu penasta, dodati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst i gust šne. Na papiru za pečenje nacrtati krug prečnika 20cm. Okrenuti papir da strana na kojoj ste crtali bude dole, pa rasporediti šne. Staviti šne u pleh za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 150C oko 1h i 15 minuta, dok se kora spolja skroz ne osuši. Nije strašno ako popuca, jer ta spoljna površina jeste krckava, i krta. Po završetku pečenja otvoriti širom rernu i ostaviti koru još 15 minuta unutra. Izvaditi pleh i ostaviti koru da se skroz ohladi.
Ohlađenu koru preneti na tacnu. Slatku pavlaku umutiti sa šećerom i rasporediti preko korice. Jagode iseckati i rasporediti preko slatke pavlake. Ostaviti da odstoji u frižideru pre serviranja.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

10 comments

  1. Just Cake Girl

    Ispala je prekrasno 🙂 kora izgleda fantastično 🙂 ja sam je prvi puta pravila i porbala i oduševljena sam 😉 mislim da će mi preči u naviku 😉

  2. mignonne

    Tortica ti je bas poput nekog neznog oblacica, pa jos ovako slikana na jagodama, na lepom tanjiru i u basti…za uzivanje!;)) Ovog puta nisam stigla da ucestvujem, imala sam u planu da napravim mini verzije Pavlove, mozda cu naknadno postaviti slike…puno pozdrava!;)))

  3. tanja

    Pavlova ti je fantastično ispala, ne mogu oči odmaknuti s ekrana . Mene ju je, iskreno rečeno malo strah napraviti, jer bi je mislim sama pojela 🙂 Ovako sad parim oči…i…patim…

  4. Jelena

    Gago,
    koliko ste slatke pavlake stavili na koru od sest belanaca? Imam utisak da bi 250ml bilo malo. Hvala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.