Puslica torta sa voćem (Pavlova)

4 Replies

Coke&Meals - Coca Cola kuvar Poslastice i kolači
puslica torta sa vocem

Australijanci i Novozelanđani se godinama svađaju oko toga koja je od te dve zemlje izmislila ovu tortu. Bilo kako bilo, nazvana je po ruskoj balerini Ani Pavlovoj, koja je posetila Australiju i Novi Zeland 1920-ih. Ova torta se pravi za sve vrste proslava, uključujući rođendane, Božić i Uskrs. Pena od belanaca se može napraviti do nedelju dana unapred.

puslica torta sa vocem

Potreban materijal za 8 osoba:

3 belanceta
175 g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
1 / 16 kafene kašičice soli
300 g guste slatke pavlake (ili mascarpone krem sira ili čvrstog šlaga)
sveže voće
2 kafene kašičice putera

Priprema:

Zagrejte rernu na 75 stepeni. Umutite belanca sa 1/16 kafene kašičice soli dok se ne učvrste (oko 1 minut), zatim dodajte šećer i vanilin šećer malo po malo uz mešanje (oko 1 minut). Ukoliko nemate šećera u prahu u kući, možete samleti običan šećer da dobijete veoma sitan šećer. Nacrtajte krug od 20 cm na papiru za pečenje. Jednostavan način da to uradite je da olovkom okružite spoljnu ivicu pleha od 20 cm. Zatim prevrnite papir za pečenje na drugu stranu (tako da linija olovke bude na dnu) i premažite ga puterom. Nagomilajte penu od belanaca u krug i raširite lopaticom. Kašikom okružite ivice da formirate oblik plitke činije. Torta Pavlova ne treba da izgleda glatko i ravno. Pecite oko 1 1/4 sata. Nakon pečenja isključite rernu, ali ostavite tortu Pavlova unutra dok se potpuno ne ohladi. Umutite gustu slatku pavlaku (ukoliko nemate gustu slatku pavlaku, možete iskoristiti ili zaslađeni šlag ili zaslađeni mascarpone sir) i raširite je preko torte Pavlova. Zatim je pokrijte svežim voćem (bobice, ananas, kivi, mango, itd.).

puslica torta sa vocem

Coca Cola

Print Friendly, PDF & Email
loading...

4 comments

  1. Gaga Post author

    Tamara, nisam ja pravila ovu torticu. Ja jesam pravila par puta Pavlovu i recept se ne razlikuje puno od ovog. Recepti koje ovih dana objavljujem, sa vidno naznačenim Coca Cola „bedževima“ su upravo njihovi i to su sponzorisani postovi. Njihova i moja saradnja će trajati još nekih mesec dana i biće zaista interesantnih recepata. Taman da se malo odmorite od mene. 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.