Čokoladna torta sa višnjama

4 Replies

Torte
Čokoladna torta sa višnjama

Čokoladna torta sa višnjama

Recept za „Čokoladnu tortu sa višnjama“ je poslala Snežana Knežević .

Napomena: Recept sam malo izmenila u odnosu na original što se tiče kuvanja fila. U receptu stoji da se margarin sjedini sa vrelim pudingom, a ja to nikada ne radim iz razloga što se onda margarin uvek „preseče“. 

Potreban materijal:

Kora

5 jaja
150gr šećera
150gr brašna
100gr oraha
50 gr kakaoa
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo

Fil

3 pudinga do vanile
150gr šećera
1 kesica vanilin šećera
500ml mleka
250g „Dijamant“ margarina za filove
400ml slatke pavlake
400gr višanja
malo čokolade za kuvanje

Čokoladna torta sa višnjama

Priprema:

U dublju posudu izlomiti jaja, dodati šećer i vanilin šećer i penasto umutiti mikserom. Dodati brašno, mlevene orahe, kakao i prašak za pecivo. Testo sipati u okruglu tepsiju obloženu papirom za pečenje i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200C nekih 20 minuta. Izvaditi iz rerne i pleha, skloniti papir za pečenje i ostaviti da se ohladi. Skuvati 2 pudinga sa 100gr šećera i 500ml mleka i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin posebno, pa sjediniti sa ohlađenim pudingom. Posebno umutiti slatku pavlaku i deo sjediniti sa pudingom a manji deo ostaviti za odozgo. Višnje očistiti i ostaviti da se ocede (mogu se koristiti i iz zamrzivača). Skuvati kašicu od višanja, 1 pudinga, 50gr šećera i sokom koji su pustile. U zavisnosti koliko su soka pustile, dodajte vodu da bude ukupno 300ml tečnosti. Ohlađenu koru preseći na pola. Na prvu koru staviti kašicu od višanja, fil od pudinga, pa ponovo koru, višnje, fil od pudinga i odozgo ukrasiti ostatkom slatke pavlake. Preko narendati čokoladu. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi. Seći na parčad i služiti.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

4 comments

  1. mignonne

    Gago, bravo za video, tek sada sam videla da recept ima i video prikaz, moram priznati da receptici ovako dobijaju sasvim novu dimenziju, pozzz za celu ekipu i za snimatelja!:)))

  2. Gaga Post author

    Hvala ti draga. 🙂 Snimatelj je tek posebna priča, poludeće od mene na kraju, al’ dobro je da ipak hoće da mi bude podrška. 🙂

  3. Pingback: Moje grne » Blog Archive » Metalac vas daruje – VI krug – Slane palačinke

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.