Kupa od pudinga i jagoda

3 Replies

Ajme koliko nas je Poslastice i kolači
kupa-od-pudinga-i-jagoda grne & ajme koliko nas je

kupa-od-pudinga-i-jagoda grne & ajme koliko nas je

Ovo je jedna od onih poslastica po sistemu: pogledaj šta imaš od namirnica u kući i napravi nešto slatko na brzaka. Moj muž inače jako voli puding i kuvam ga baš često. Uglavnom traži da mu spremim u kombinaciji sa keksom, kaže to ga podseća na detinjstvo. U stvari je ovo baš tako nešto, samo malo modernizovanije. Ispostavilo se na kraju da se njemu i deci poslastica mnogo dopala, pa su pojeli sve istog dana.
Ovo je ujedno moja ulaznica za igricu „Ajme, koliko nas je“ i šaljem je Zoki sa bloga „Pans and pots“, koja je naša ovomesečna domaćica, a tema su jagode.

Potreban materijal:

70g petit beure keksa sa čokoladnim punjenjem ili čoko plazma
250g jagoda iz zamrzivača
80g piškota
1 kesica pudinga od vanile
1 kesica pudinga od čokolade
50g čokolade za kuvanje
10g maslaca
125g želea u prahu sa ukusom jagode (Jello strawberry)
900ml mleka
13 kašika šećera

preliv od jagode
šlag

Priprema:

Jagode izvaditi iz zamrzivača i staviti na cediljku da se odlede i puste sok. Tečnost koju otpuštaju nemojte bacati. Vatrostalnu posudu koja je na dnu široka približno 16cm, a na vrhu približno 20cm i duboka približno 9cm obložiti pažljivo prijanjajućom folijom. To je potrebno iz razloga što se kasnije stegnuta poslastica okreće na tacnu za serviranje kontra. Kada obložite posudu, izlomite na sitnije komadiće petit beure keks ili plazmu i stavite na dno. Puding od vanile skuvati uobičajeno u 400ml mleka sa dodatkom 4 kašika šećera. Vruć puding preliti odmah preko izlomljenog keksa. Preko pudinga od vanile izlomiti na krupnije komade piškote. U 500ml mleka skuvati uobičajeno puding od čokolade. U skuvani, vruć puding odmah staviti maslac i na kockice izlomljenu čokoladu, pa mešati dok se sve lepo ne sjedini. Sipati čokoladni puding preko piškota. Soku koji su otpustile jagode dodajte hladnu vodu da količina bude ukupno 500ml. Dodati 5 kašika šećera i staviti na šporet da tečnost prokuva. Skloniti sa vatre i umešati žele sa ukusom jagoda i same jagode. Mešati dok se prah ne istopi. Ostaviti da se prohladi. Kašikom vaditi jagode i ređati preko čokoladnog pudinga. Kada sve budu poređane, preko sipati pripremljeni žele. Tečnost će popuniti sve praznine koje su nastale ređanjem keksa i pudinga, ujedno i lepo natopiti piškote. Pripremljenu poslasticu ostaviti da se stegne u frižideru pre služenja, najbolje preko noći. Tacnu za serviranje preklopiti preko vatrostalne posude i lagano okrenuti i izvući poslasticu iz posude. Sada je keks na vrhu, a jagode na dnu. Ukloniti foliju. Pre služenja ukrasiti šlagom i prelivom od jagoda.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

3 comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.