Blogerke u poseti „Metalcu“ iz Gornjeg Milanovca

7 Replies

ČISTO DA SE ZNA
metalac posudje

Verujem da svi već znate i da ste pratili akciju pod nazivom „Blog appétit“ koju smo Minja – Minjina kuhinjica, Olivera – Ja u kuhinji i ja imale zajedno sa „Metalcem“ iz Gornjeg Milanovca. Pre nego što smo krenule da bilo šta radimo, Minja i Olja su posetile fabriku „Metalca“ i vratile se pune utisaka, ja na žalost tada nisam mogla da idem i moram priznati da mi je baš bilo krivo.
Zato je „Metalac“ za nas 29.6.2012. ponovo organizovao susret i druženje, ali na žalost ovoga puta je Minja bila ta koja nije mogla da prisustvuje, tako da smo Olivera i ja bile same. Ja sam doduše vodila i supruga.

metalac posudje

Naši domaćini su bili Jelena Mirković, marketing menadžer za program posuđa, Tamara Đurović, komercijalni direktor Metalac posuđa i Nikola Drašović marketing menadžer za program bojlera, sudopera i ploča od granmatrixa.

„Metalac“ posuđe sa iskustvom preko 50 godina, osnovano 1959. godine sa sedištem u Gornjem Milanovcu, svrstava se u vodeće proizvođače posuđa u Evropi. Fabrika proizvodi emajlirano, inox, non-stick i od skora i aluminijumsko posuđe sa keramičkim premazom. Proizvodi takođe bojlere, umivaonike i sudopere od inoxa i granmatrixa, kartonsku ambalažu i kompozitni materijal. Preduzeće „Metalac Posuđe“ je integrisalo sisteme upravljanja kvalitetom i zaštitom životne sredine, što potvrđuje sertifikat TÜV SÜD – za rad prema zahtevima standarda ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004.
„Metalac Bojler“ je jedno od 12 preduzeća Metalac Holdinga, sa najvišim domaćim priznanjem za društveno odgovorno poslovanje „CSR 2008“ i „Zlatnom plaketom za kvalitet“ 2005.
Metalac Inko“ je preduzeće u okviru „Metalac Holdinga“. Bave se proizvodnjom inox sudopera od osnivanja 1995. godine, a od 2008. godine uveli su proizvodnju Granmatrix – solid surface ploča, sudopera i umivaonika za najširu primenu u opremanju enterijera i eksterijera.

metalac posudje

metalac posudje
metalac posudje

Jedini su proizvođači inox sudopera kao i solid surface ploča u Srbiji i okruženju.

metalac posudje

Moj suprug se zaista oduševio kada je video kako izgledaju sudopere i radne ploče, pa je palo i obećanje da nekada, kada budemo imali kuću u obzir dolazi samo to. Doduše, nije baš jeftino…ali, može svašta da se promeni do tada.

Moram da kažem da je sam doček bio veoma srdačan i topao, kao da se poznajemo i sarađujemo „sto“ godina, baš onako pravi domaćinski. Sam ulazak u zgradu komercijale na mene je ostavio jak utisak, nešto zaista impozantno i vredno divljenja. Stoji to da ja i nisam baš bila toliko u prilici da posećujem takve objekte, ali je ovo nešto zaista divno i sređeno sa ukusom. Posebno me oduševio vodopad ispred same zgrade.

metalac posudje
metalac posudje

Posle malog odmora uz kaficu i sok, Jelena nas je sporovela skoro kroz sve pogone u fabrici. I ako ste mislili da se jedna šerpa ili džezva naprave očas posla, grdno ste se prevarili. Svi znamo da je „Metalac“ posuđe kvalitetno i nadvremenski (moja mama ima šepre stare preko 40 godina u kojima još uvek kuva) a sada sam se i sama uverila zbog čega je to tako. Jedna šerpa prođe mnogo veliki put u procesu proizvodnje do krajnjeg cilja – kupca, uz veoma stroge i rigorozne kontrole.


metalac posudje


metalac posudje

metalac posudje

metalac posudje

metalac posudje

metalac posudje

metalac posudje

metalac posudje

metalac posudje

metalac posudje

Posle obilaska fabrike, videle smo izložbene salone gotovih proizvoda. Posebno za inostrano tržište i posebno salon za domaće tržište. Predivno! Ali da ja ne bih više pisala, kažu da slika govori više od reči, pa izvolite…uživajte!

metalac posudje

metalac posudje

Novo iz „Metalca“ – aluminijumsko posuđe sa keramičkim premazom, idealno je za zdravu pripremu hrane bez masnoće. Štedi energiju i jednostavno se održava. Isprobala sam i oduševila se. Biće uskoro poseban post o tome.

metalac posudje

metalac posudje

metalac posudje

metalac posudje

metalac posudje

metalac posudje

metalac posudje

metalac posudje

Kad sam bila mala imala sam par šoljica i „plekanih“ tanjirića, bili su mi omiljeni. Još uvek traju, samo su ostali kod mame. Moram da kažem da su dečiji setovi posebno slatki, prosto neodoljivi i mislim da bi trebalo da ih ima svaka porodica sa malom decom. „Metalac“ prati trendove, tako da su na posudicama, šoljicama i tanjirićima oslikani baš aktuelni junaci iz crtanih serija za decu. Moja deca su mnogo volela da gledaju „Mumijeve“, lik koji je oslikan na tanjiriću. Jedino što je na žalost ovaj program za inostrano tržište, za sada.

metalac posudje

metalac posudje

metalac posudje

metalac posudje

Ovo je nešto što jednostavno želim i MORAM da imam. Kraj priče!

metalac posudje

Print Friendly, PDF & Email
loading...

7 comments

  1. Jelena

    Baš ste mi medene. Imam jednu zamerku na Metalac, ako čitaju ovo, a nadam se da čitaju. Treba da vrate u promet onaj pleh, đuveč sa tufnicama koji svaka kuća ima, prodavao se plav i crven na bele tufne. Tih dimenzija vipe nema u prometu, tj, ima nešto slično ali ima ručkice sa strane a kad ga stavim u rernu fali mi milimetar da se rerna zatvori pa pečem tako. Sve sam obišla ali tog pleha više nema. Postoji manji ali to nije ta vaeličina.

  2. snežana

    Drago mi je da si i ti uspela da obidješ fabriku Metalac i oduševile su me slike posudja. Ja koristim od inoxa ali ovo emajlirano je baš lepo, svidja mi se.

  3. maslinka

    Sve si super opisala i predstavila… I meni je jako bilo lepo sa vama tog dana 😉 a kotlić je i meni zapao za oko :)..a i za keramiku si i sama videla da sam sve lepo pričala :))

  4. Gordana

    Koliko serpi na jednom mjestu 🙂 Jako lijepo izgledaju, potrazicu kad budem na odmoru, bas bih voljela jednu 🙂 Odlican post

  5. Taci

    Meni je uvek zanimljivo da procitam ovakve postove. Vidim da vam je bilo super a i slicice su odlicne. Nemamo cesto priliku da zavirimo u fabrike. 🙂

    Nego ja nesto nemam poverenja u taj keramicki premaz, zbog lepka kojim se spajaju cestice keramike a i ne znam sta je ispod. Imas li informaciju preko cega se premaz nanosi?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.