Đul pita

6 Replies

Slatke pite
Đul pita

Đul pita

Potreban materijal:

500g kora za pitu
300g mlevenih oraha
300ml mleka
1 kesica pudinga od vanile
150g maslaca
1 kašičica cimeta
1 kesica vanilin šećera
400g šećera
1 limun
200ml vode

Đul pita

Priprema:

Od date količine hladnog mleka, izdvojiti malo pa razmutiti puding. Ostatak staviti na ringlu da se zagreje, kada počne da vri, smanjiti temperaturu, staviti razmućeni puding i skuvati kašicu. Ostaviti da se ohladi, pa mikserom umutiti puding sa dodatkom vanilin šećera, cimetom i mlevenim orasima. Maslac rastopiti i poprskati prvu koru, preko staviti drugu koru i poprskati maslacem i uraditi isto i sa trećom korom. Preko staviti četvrtu koru i na polovini premazati pripremljen fil. Kore uviti u rolat i iseći na parčiće 2-3cm širine. Parčiće ređati u nauljenu tepsiju, tako da filovani delovi budu dole. Peći u rerni zagrejanoj na 200C oko 20 minuta. Posebno skuvati šerbet od šećera, limuna isečenog na kolutove i vode. Kuvati 5 minuta. Toplu pitu preliti ohlađenim sirupom. Dobro je da pita odstoji preko noći da bi dobro upila sirup, pre služenja.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

6 comments

  1. virginie

    Lepo izgleda.Probacu uskoro 🙂 pojasnite malo premazivanje jel od jednog kraja do sredine ili samo sredinu premazati a sa strana ostaviti nepremazano ili?

  2. Maki

    Deluje odlicno! Zanima me da li svu tu smesu treba da utrosim za samo cetiri kore??
    Pozdrav!

    1. Dragana Pušica Post author

      Ne, nego za jedan rolat idu 4 kore. Fil podelite na osnovu onoga koliko kora imate, obično su sva pakovanja različita. 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.