Testenina sa junetinom u sosu od paradajza

5 Replies

Ajme koliko nas je Testenine
Testenina sa junetinom u sosu od paradajza

Testenina sa junetinom u sosu od paradajza

Jednostavno i veoma ukusno jelo koje moji ukućani obožavaju. Čak sam bila i ubeđena da ga odavno imam na blogu, ali se ispostavilo da nije tako. Igrica za food blogere „Ajme, koliko nas je“ prilika je da ga konačno postavim na blog, i recept dalje prosleđujem Tamari, našoj ovomesečnoj domaćici.

Potreban materijal:

400g junetine
15 malih glavica crnog luka (veći arpadžik)
8-9 čena belog luka
600-700 ml domaćeg sosa od paradajza
so, ulje
mleveni crni biber, mešavina začina
1 kašičica origana
400g penna testenine
sveži peršun

Priprema:

Očistiti crni luk i iseći glavice na četvrtine. Beli luk očistiti i sitno naseckati. Meso iseckati na sitnije kockice. U dubljem tiganju sipati malo ulja i staviti meso. Na umerenoj temperaturi pržiti povremeno mešajući dok meso ne pobeli. Po potrebi se može naliti sa vrlo malo vode. Posoliti. Naliti domaćim sosom od paradajza tek toliko da prekrije meso i luk, poklopiti i dinstati. Povremeno promešati i nalivati sa sosom od paradajza dok se ne utroši sve. Pred kraj začiniti po ukusu. Testeninu skuvati uobičajeno, ocediti i sipati u tiganj. Izmešati i ostaviti da se ukrčka nekih 5 minuta. Posuti svežim peršunom i poslužiti toplo.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

5 comments

  1. suza

    Gago, pravila sam ovo sinoc po vasem receptu, i super je ispalo. Nisam imala arpadzik, tako da sam stavila obican crni luk iseckan na krupnije. Super jednostavno, a tako dobro. Hvala na divnom receptu.

  2. Gaga Post author

    Suzo drago mi je da Vam se sviđa. A vidite zaista kako je jednostavno, a prste da poližeš. 🙂 Hvala što pratite Grne. 🙂

  3. smiljans

    Junetinu sa testeninom spremam slično, samo ne podlivam sosom. Sos pravin klasično sa par listova bosiljka i origanom i dodajem kada je meso gotovo. Probaću i ovo obavezno. Zanima me kolika je razlika u ukusu. Pozdrav, Gago.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.