Nežni mlečni keksići

7 Replies

Food blogosfera Poslastice i kolači
Nežni mlečni keksići

Nežni mlečni keksići

Potreban materijal:

500gr brašna
1 kasicica praška za pecivo
175gr maslaca
130gr šećera
200gr zaslađenog kondenzovanog mleka
1 jaje
aroma po želji: rendana korica limuna, cimet, ekstrat vanile itd.
marmelada po želji ili nutela za spajanje

Nežni mlečni keksići

Priprema:

Mikserom umutiti omekšali maslac, šećer i kondenzovano mleko da se dobije kremasta masa. Dodati jaje i aromu po želji, a zatim postepeno umešati brašno. Mešati prvo varjačom, a zatim rukama dok se ne dobije mekano testo. Podeliti testo na tri dela. Svaki deo posebno umotati u prozirnu foliju pa ostaviti u frižideru najmanje pola sata. Što testo duže stoji u frizideru to će biti lakše za rad i sečenje. Moje testo je odstajalo nekih dva sata. Svaki deo testa rastanjiti oklagijom na pobrašnjenoj površini i modlama seći oblike po želji. Staviti u pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 8-10 minuta u rerni zagrejanoj na 180C. Keksići treba da imaju lepu, belu boju. Pečene ostaviti da se ohlade, pa ih po želji spajati marmeladom ili nutelom.

Original recept – „Baker’s corner…Somewhere in my kitchen“. Ja sam recept videla, zabeležila i isprobala sa bloga „La casa de vainilla“„Tortelina“ pošto sam od Mihaele dobila kondenzovano mleko, pa sam shodno tome i recepte tražila na njenom blogu iz razloga što sa istim ima više iskustva nego ja. Hvala Mihaela!

Print Friendly, PDF & Email
loading...

7 comments

  1. Jelena

    Kondenzovano mleko nisam još koristila a Diana ako se ne varam ima i recept za isto. Baš izgledaju nežni, da nežniji ne mogu biti.

  2. Gaga Post author

    Ima na netu par recepata za kondenzovano mleko, nisam ih isprobala. Mihaeli hvala što mi je poslala ovo. Doduše jednu smo konzervu slistili onako kašikama, kusajući. 🙂 Bili smo k’o prasići. 🙂

  3. Ivana

    Jel liče na vanilice i po ukusu ili samo po izgledu? Potražiću baš ovo kondenzovano mleko, bilo ga je ranije u Vero samoposluzi.

  4. Gaga Post author

    Više liče po izgledu, u stvari što sam ih ja sada tako napravila. Možeš da ih režeš bilo kojom modlicom, i ne moraš da ih čak ni spajaš marmeladom. Mi smo neke jeli i tako, baš puno izađe.

  5. Iva

    Ivana,

    neko je negde an nekom drugom blogu rekao da je to kondenzovano mleko iz Vera nezaslađeno, pa me zanima da li je to istina…?

  6. Pingback: NEŽNI MLEČNI KEKSIĆI - PULS ISTOKA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.