Madlene

Madlene

Potreban materijal:

25g maslaca
100g šećera
3 jaja
rendana kora limuna
1 kašičica suvog kvasca
200g mekog brašna

Madlene

Priprema:

Maslac otopiti na laganoj vatri. Otopljen i prohlađen maslac umutiti sa šećerom, dodati jedno po jedno jaje, limunovu koru i sve pažljivo sjediniti. Brašno prosejati i pomešati sa suvim kvascem. Za pripremu madlena potreban vam je kalup u obliku „školjkica“. Ja nemam kalup (pleh), ali imam modlice istog oblika, tako da sam madlene pekla u njima. Uljem premazati pleh ili modle. Kašikom vaditi umućenu masu i puniti kalupe. Voditi računa da se ne napuni kalup do vrha, pošto u toku pečenja kolačići narastu. Peći u rerni zagrejanoj na 200C nekih 15 minuta, dok ne dobiju lepu zlatno-žutu boju. Ostaviti da se malo prohlade, pa izvaditi iz kalupa. Po želji, posuti šećerom u prahu, ali i ne mora, pošto su i bez jako ukusne. Od ove količine materijala, meni je izašlo 20 komada kolačića.

Tagged with:     , , , , ,

6 komentara

  • Gaga

   Nemam kalup Milkice, imam one modlice (svaka posebno) za šapice. Tu sam pekla, napisala sam i u postu, nisi obratila pažnju. :)

 1. Milkica

  Videla sam to, nego sam htela pitati gde si kupila i te kalupiće? Volela bih praviti Madlene, ali volela bih napraviti i bakine Šape. Ima li toga na pijacama?

  • Gaga

   Dobila sam ih od Eve sa bloga „Eve and Apple“. Kod mene u Boru nisam nigde videla, obratiću pažnju sad kad bude vašar za Vidovdan kod mene u selu, obično ima tih prodavaca sa kalupima i tim stvarima. Oni limari. Oni su baš takvi.

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *