Koh

8 Replies

Food blogosfera kuVarijacije Poslastice i kolači
Koh

Koh

Potreban materijal:

6 jaja
6 punih kašika šećera
10g vanilin šećera
8 punih kašika pšeničnog griza
sitno rendana korica 1-2 limuna

1l mleka
2 pune kašike šećera
20g vanilin šećera

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca. Mikserom umutiti posebno belanca sa 6 kašika šećera i vanilin šećerom u čvrst šam. Postepeno dodavati žumanca i lagano umešati u šam. Varjačom zatim umešati kašiku po kašiku griza i rendanu limunovu koricu. Četvrtasti pleh, unutrašnjih dimenzija približno 17x29cm, nauljiti i posuti brašnom. Sipati masu u pleh i poravnati. Peći u rerni zagrejanoj na 180C oko 30 minuta. Zagrejati litar mleka sa dodatkom šećera i vanilin šećerom do ključanja. Isključiti rernu. Izvaditi koh iz rerne i odmah ga lagano svuda preliti vrelim mlekom. Vratiti koh u isključenu rernu i malo otvoriti vrata, pa peći tako još oko 15 minuta. Izvaditi koh iz rerne i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim pleh uviti u foliju i ostaviti u frižider da se dobro ohladi. Služiti ga hladnog, uz dodatak (po želji) nekog kiselkastog slatka. Ja sam koristila slatko od aronije.


Koh je nešto što kući spremam minimum tri puta mesečno, moji ga obožavaju. Brzo se sprema, nije skupa poslastica, a veoma je ukusno. Ovaj recept je isproban u sklopu igrice za gastro blogere „kuVarijacije“ sa Jeleninog bloga „foodforthought“. Drugačiji je od onog na koji smo mi navikli, verovatno iz razloga što mi stvarno volimo ekstra slatko. Sve u svemu, meni se dopao šmek limuna u kombinaciji sa slatkom.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

8 comments

  1. Jelena

    Gago sad sam ppogledala tvoj recept za koh i baš se razlikuje. Ovde ide skoro duplo manje šećera pa vam je mogu misliti sigurno bio ne manje sladak, nego skoro bez šećera. Kod tebe ide i prašak za pecivo. Drž se ti tvog recepta kako su ukućani navikli, a meni je jedino drago da ga oni koji ga nisu nikada probali naprave ili da probave mamine i babine recepte pa da se podsete. Ekonomičan je nema šta.

    1. Gaga Post author

      Ne znaš ti mog Darka, kad bih ti sve rekla šta on nije ni hteo da proba, a da sam ja pravila i još i objavila na blogu, ti mi ne bi verovala. Mnogo je nezgodan. Ako nešto nije nenormalno slatko, taj neće ni da omiriše. Meni se dopao tvoj način, baš mu limun daje neki šmek i ovako sa softom od slatka je baš lep. Inače, meni je čika doka rekao da smanjim šećer, obzirom da mi je malo povišen, tako da mi tvoja varijanta više odgovara. 🙂

    1. Jelena

      Gago, ako je doca rekao da smanjiš šećer, onda ne da ga smanjiš u kolač nego u krvi, i to ti znači nema slatkog od sad pa na dalje, samo voće (bez banana)! Moraš da vodiš računa, a pravi nam kolače i dalje samo nek jedu oni kojima je glukoza ok i oni koji još uvek rastu! A možeš i nama da proslediš.;))))

      1. Gaga Post author

        Pa tako će i da bude ubuduće. Mada, ne mogu ja baš skroz da se odreknem svega. 🙂 Šta ću kad volim. 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.