Torta kafeni san

2 Replies

Ljubitelji kafe - Doncafé Torte
Torta kafeni san

Torta kafeni san

Potreban materijal:

Kora:

4 jaja
200g šećera
Rendana kora 1 limuna
250g skuvanog , ohlađenog i propasiranog krompira
4 kašike kakaoa
10g cimeta
10g praška za pecivo
4 kašike pšeničnog griza
200ml zaslađene kafe (200ml vode+5 kašičice kafe+4 kašičice šećera)
50ml ruma

Fil:

600ml mleka
2 pudinga od vanile
250g maslaca ili margarina
50g čokolade za kuvanje
10 kašika šećera u prahu

Potrebno je još:

40g gotovih puslica
200g šlag krema u prahu
300ml mleka
50g šećera u prahu

Torta kafeni san

Priprema:

Zagrejati rernu na 200C. Okrugli pleh obima 26cm kome se skida stranica obložiti papirom za pečenje. Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg. Žumanca dobro umutiti sa šećerom, a zatim dodati rendanu koru limuna, pire od krompira, cimet, kakao, prašak za pecivo i griz. Sjediniti, a zatim lagano umešati umućen sneg od belanaca.
Umućenu masu sipati u pleh za pečenje i peći u rerni 35 minuta. Najbolje je čačkalicom proveriti da li je kora pečena. Pred kraj pečenja skuvati kafu pa u nju dodati rum. Pečenu koru izvaditi iz rerne, ostaviti dva-tri minuta da odstoji, skinuti stranicu pleha i pažljivo je podeliti na dva dela. Prvu koru prebaciti na tacnu za serviranje. Procediti kafu, pa obe kore preliti vrućom kafom. Od date količine mleka odvojti malo i razmutiti puding. Ostatak mleka staviti na ringlu, zagrejati do ključanja, a zatim uz stalno mešanje dodati razmućeni puding i skuvati kašicu. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Maslac ili margarin penasto umutiti uz dodatak šećera u prahu, a zatim u masu dodati rastopljenu čokoladu, ohlađeni puding i sve lepo mikserom sjediniti. Na prvu koru natopljenu kafom izmrviti polovinu puslica, pa nafilovati polovinom pripremljenog fila. Pažljivo preko staviti drugu koru, izmrviti preko puslice i premazati ostatkom fila. Ostaviti da se malo stegne u frižideru, a za to vreme umutiti šlag na uobičajen način. Tortu ukrasiti umućenim šlagom po želji i ostavite da odstoji u frižideru (najbolje preko noći) pre sečenja.


Još fantastičnih recepata sa kafom, za vas su uredili i pripremili portal Najbolja mama na svetu, i blogovi „Astal – kuhinja moje ravnice“ i „Moje grne“ a sve to je omogućio i glavne sastojke obezbedio DONCAFÉ. Knjižicu u pdf-u preuzmite na linku: Fantastični deserti sa kafom ili klikom na fotku. 🙂

Fantastični deserti sa kafom



Print Friendly, PDF & Email
loading...

2 comments

  1. Ines

    Tek sada videh ovu tortu.
    Vrlo mi je interesantna.
    Pravila sam po Vasem receptu Rum kasato, tako da sam sigurna da je i ova torta u kombinaciji sa rumom i krompirom dobra.
    Moracu je isprobati za tatin rodjendan.
    Nadam se da ce se svideti i ostalima.
    Kao i obicno, super recepte nam dajes, Gago.
    Veliki pozdrav.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.