Hleb sa semenkama

7 Replies

Testo
Hleb sa semenkama

Hleb sa semenkama

Potreban materijal:

200g integralnog graham brašna
200g heljdinog brašna
20g svežeg kvasca
250ml tople vode
45g susama
45g lanenog semena
50ml maslinovog ulja
1 kašićica soli
1 kašičica šećera
susam, laneno seme i golica za posipanje

Hleb sa semenkama

Priprema:

U činiju za mešanje staviti brašno. U toplu vodu sjediniti šećer i kvasac, pa ostaviti da kvasac nadođe. U činiju sa brašnom dodati so, susam, laneno seme i maslinovo ulje. Dodati nadošli kvasac i mikserom, nastavcima za testo zamesiti. Testo bude blago lepljivo, da vas to ne čudi. Zamešeno testo pokriti kuhinjskom salvetom i ostaviti na tolpm mestu 30 minuta da naraste. Radni sto blago posuti brašnom. Pleh za pečenje hleba, dimenzija približno 25x15cm obložiti papirom za pečenje.

Hleb sa semenkama

Nadošlo testo izručiti na radni sto, blago premesiti i formirati veknicu hleba. Prebaciti je pažljivo u pleh i ostaviti da odstoji na toplom još 30 minuta. Rernu zagrejati na 200C. Nadošli hleb odozgo blago premazati vodom i posuti semenkama po ukusu: susamom, lalenim semenom, golicom. Hleb peći 35-40 minuta. Pečeni hleb odmah uviti u plastičnu foliju (kesu), a zatim u salvetu i ostaviti da tako malo odstoji, pa poslužiti.

Hleb sa semenkama

Print Friendly, PDF & Email
loading...

7 comments

    1. Gaga Post author

      Ja ga ohlađenog držim u kesi, pa stavim u frižider. Izdrži mi 4-5 dana tako, dok ga ne pojedem. Ja hleb jedem samo za doručak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.