Nadeveni fileti pangasiusa

Comment

Glavna jela
Nadeveni fileti pangasiusa Vegeta mariniranje

Sponzorisan post

Nadeveni fileti pangasiusa - "Vegeta" mariniranje

Mariniranje je od sada vremenski mnogo kraće jer namirnice od bilo kog mesa ili ribe postaju sočnije i mekše za samo 30 minuta. Prepoznatljiva Vegetina kuhinja vrhunskih recepata, osmislila je 4 tečne marinade: Mediteransku, Univerzalnu, Pikantnu i Marinadu sa belim lukom. One u svom sastavu imaju savršenu kombinaciju ulja, sirćeta, sušenog povrća i dodatnih začina, a pravim gurmanima omogućavaju pripremanje sočnih jela na roštilju, tiganju ili u rerni. Jednostavno i brzo mariniranje mesa ili ribe bez dodatnih pojačivača ukusa i aroma, modernim domaćicama skratiće vreme provedeno u kuhinji i ostaviće im više vremena za druženje. Za pripremanje 600 g mesa ili ribe potrebno je 1 pakovanje (90 ml) marinade.

Vegeta marinade

Vegeta mediteranska marinada će vaše jelo za samo 30 minuta mariniranja prožeti autentičnom mediteranskom „notom“, mirisima i ukusima mediteranskoga začinskog bilja. Druženja uz jelo, za stolom, ali i prilikom pripremanja hrane, kulinarske majstorije na grilu, otvorenost prema novim stvarima, hedonizam, želja za raznolikosti ukusa – samo su neke od situacija u kojima Mediteranska marinada može biti pogodna. Iskoristite je za mariniranje mesa (piletine, svinjetine i junetine), ribe i morskih plodova.

Nadeveni fileti pangasiusa - "Vegeta" mariniranje

Potreban materijal:

1000-1200gr fileta pangasiusa (dva parčeta)
2 kesice „Vegeta“ mediteranske marinade
4 tanka režnja patlidžana
1 grančica celera
6 svežih smokvi
1 manji praziluk
100g crnih maslina
50g kozjeg sira
nekoliko manjih grančica svežeg ruzmarina
1l pileće supe
300g pirinča dugog zrna
1 manja crvena paprika
1 manja zelena paprika
so, mleveni crni biber
Vegeta
maslinovo ulje
šafran
mlveni orasi

Nadeveni fileti pangasiusa Vegeta mariniranje

Priprema:

Režnjeve patlidžana propržiti na malo maslinovog ulja dok ne omekša. Praziluk očistiti i preseći na pola. Prvu polovinu sitno iseckati i na malo maslinovog ulja propržiti. Drugu polovinu uzduž podeliti na pola, a zatim iseckati na sitne trakice i ostaviti sa strane.

Nadeveni fileti pangasiusa - "Vegeta" mariniranje

U propržen prziluk dodati sitno iseckanu papriku, posoliti i dinstati dok povrće ne omekša. Dodati očišćen i opran pirinač, naliti sa malo supe i kuvati uz povremeno mešanje i nalivanje supe dok pirinač ne omekša. Po potrebi se može dodati i voda. Pred kraj po ukusu začiniti „Vegetom“ i mlevenim biberom, pa dodati prstohvat šafrana, kuvati još 2-3 minuta i skloniti sa vatre.

Nadeveni fileti pangasiusa - "Vegeta" mariniranje

Filete staviti u posudu, preliti „Vegeta“ mediteranskom marinadom, dobro uvaljati sa obe strane i ostaviti da odstoji u frižideru 30 minuta. Sir narendati na krupno rende, smokve iseći na pola, masline krupnije naseckati. Na veći komad aluminijumske folije staviti prvo parče izmariniranih fileta, staviti polovinu rendanog sira, a zatim i masline. Po sredini staviti isečene smokve i 2-3 grančice ruzmarina. Preko poređati propržen patlidžan. Preko staviti ostatak sira, masline, smokve i ruzmarin. Preko staviti drugi komad fileta i po ukusu posuti „Vegetom“, solju i mlevenim biberom. Voditi računa da se mnogo ne presoli, pošto su i sir i masline dosta slani. Pažljivo uviti sa svih strana folijom, rukama stisnuti kako bi se dobio oblik rolata i staviti u pleh da se peče. Peći na 200C sat vremena, a zatim izvaditi, pažljivo ukloniti foliju i vratiti na još 20 minuta, da se malo zarumeni odozgo.

Nadeveni fileti pangasiusa - "Vegeta" mariniranje

Ribu iseći na komade, servirati na tanjir i posuti sa malo mlevenih oraha. Poslužiti toplo uz pirinač.

Nadeveni fileti pangasiusa - "Vegeta" mariniranje

„Vegetine“ novosti možete pratiti i na fan stranici „Podravke“ na Facebooku.

Podravka - Srbija

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.