Boranija sa piletinom

3 Replies

Glavna jela
Boranija pa piletinom

Sponzorisani post

Boranija pa piletinom

U susret dugoj zimi i sezoni slava, kada principi zdravog života i pravilne ishrane najčešće padaju u zaborav, kompanija Frikom vas poziva da učestvujete u konkursu za najbolji „Zdravo Brzo Lako“ recept i podsetite se koliko je brzo, ukusno i lako hraniti se zdravo.

Konkurs traje od 5. do 30. decembra i u njemu mogu učestvovati svi zainteresovani sa prostora Srbije i Crne Gore. Svake nedelje biraće se tema konkurska, ovoga puta u pitanju je tradicionalna kuhinja i stručni žiri u sastavu Maja Petrović, autorka sajta Vitkigurman, Gastro Nomad – Lepi Brka, Nenad Gladić i moja malenkost će odlučiti da li ćete baš vi biti pobednik nedelje, osvojiti lep poklon i dobiti priliku da se takmičite u finalu, u pripremanju hrane uživo.

Svake nedelje, tri pobednička recepta pripremaće gastro blogerke Ana sa bloga „Prstohvat soli“, Nevena sa bloga „Hleb i lale“ i ja.

Osnovni uslov je da recepti podrazumevaju zdrave namirnice, brzu pripremu u tačno utvrđenom roku od strane žirija i da, naravno, jela budu ukusna. Pored kompanije Frikom, pobednike će obradovati i parteneri projekta, kompanije Bosch i Metalac.

Opšta pravila konkursa „Zdravo Brzo Lako“ možete pročitati klikom na sliku.

Brzo, lako, zdravo

Tri najbolja recepta prve nedelje su „Sataraš“ Branislave Jević, „Mornar Popaj“, recept koji je poslala Ana Šolkotović i „Boranija sa piletinom“ za koji je recept poslao Boris Miljković.

Tema drugog kruga konkursa je – Internacionalna kuhinja. Potrebno je da smislite recept, kako najbrže spremiti zdrav i ukusan obrok. Kriterijumi su zdrave namirnice, pripremljene što brže i sve to što ukusnije. Trajanje ovog kruga se završava 14.12.2013.

Boranija sa piletinom

Potreban materijal za 4 osobe:

450g Frikom zelene boranije
450g pilećeg belog mesa
1 manja glavica crnog luka (oko 100g)
4 čena belog luka
500ml domaćeg soka od paradajza
2 kašičice suvog bosiljka
2 kašike maslinovog ulja
kalijumova so
šareni mleveni biber

Priprema:

Pileće meso narezati na manje komade, posoliti i pobiberiti po ukusu i dobro sjediniti. U dubljem tiganju ili šerpi sa debljim dnom zagrejati ulje, dodati začinjeno meso i posle par minuta, uz stalno mešanje sitno seckani beli luk. Kada meso promeni boju dodati na listiće iseckani crni luk, boraniju i sok od paradajza. Promešati, poklopiti i nakon 5 minuta dodati bosiljak. Kuvati još 15 minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj, po ukusu začiniti sa još malo bibera i bosiljka. Po želji, jelo se može posuti rendanim parmezanom.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

3 comments

  1. Pingback: Sataraš - Zdravo Brzo Lako! - Prstohvat soli

    1. Dragana Pušica Post author

      Znači da komade isečenog mesa posolite, pobiberite, pa onda lepo izmešate varjačom/kašikom…da bi se začini sjedinili sa svih strana.
      Nadam se da je jasnije?
      Pozdrav!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.