Posna riblja pašteta i posne korpice

Comment

Ljubitelji kafe - Doncafé Posna predjela
Posna riblja pašteta i posne korpice

Sponzorisani post

Posna riblja pašteta i posne korpice

Slave su u svim srpskim domovima jedno od najznačajnijih porodičnih slavlja. Bilo da je vaša u zimskom ili letnjem periodu i bilo da pravite veću ili manju gozbu, posnu ili mrsnu, znamo da to zahteva dosta truda i ljubavi ali i poneki novi recept… svaki put. Kako bismo vas inspirisali i pomogli vam da za sledeću slavu dodate nešto zanimljivo na sto, pripremili smo za vas 16 novih recepata, predjela i poslastica, dostojnih svakog praznika. Odaberite one koji vam se najviše dopadaju i uživajte zajedno sa svim vašim gostima! Recepte su pripremale vrsne kuvarice i blogerke sa blogova Vojvođanskakuhinja.com, palachinkablog.com i Moje-grne.com. Za vas je sve odabrao, uredio i pripremio sajt NajboljaMamaNaSvetu.com a sve omogućio Doncafé.

Knjižicu sa 16 recepata „Predlozi za slavska predjela i sitne kolače“ u PDF formatu možete preuzeti ovde ili klikom na sliku ispod.

Predlozi za slavska predjela i sitne kolače

Potreban materijal:

Za korpice:

150g brašna + 2 kašike
100ml ulja
75ml gazirane mineralne vode
75g mlevenog kikirikija
Pola kašičice praška za pecivo
Pola kašičice soli

Pašteta:

130g margarina
2 kašičice senfa
1 konzerva tunjevine
1 konzerva sardine
50g praziluka
2-3 male grančice peršuna
3 manja kisela krastavčića
So, mleveni crni biber

Posna riblja pašteta i posne korpice

Priprema:

Korpice:

Potreban materijal za korpice staviti u činiju i umesiti glatko testo. Od testa kidati komade veličine oraha pa ih rukama oblikovati u metalne kalupe za pečenje, formirajući korpicu. Korpice peći u rerni zagrejanoj na 200C 15 minuta. Pečene korpice ostaviti da se ohlade. Od ove količine materijala izađe oko 20 korpica.

Pašteta:

Umutiti margarine sa senfom, dodati sitno seckani praziluk i peršun, kao i oceđenu tunjevinu i sardine. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dodati na sitno rende narendani krastavac. Sve lepo sjediniti. Ostaviti da masa odstoji malo u frižideru pre punjenja korpica. Ohlađenim filom puniti korpice I ukrasiti po želji peršunom i maslinama.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.