Oslić mediteraneo

1 Reply

Posna jela
Oslić mediteraneo - Zdravo Brzo Lako - Frikom

Sponzorisani post

Oslić mediteraneo - Zdravo Brzo Lako - Frikom

U susret dugoj zimi i sezoni slava, kada principi zdravog života i pravilne ishrane najčešće padaju u zaborav, kompanija Frikom vas poziva da učestvujete u konkursu za najbolji „Zdravo Brzo Lako“ recept i podsetite se koliko je brzo, ukusno i lako hraniti se zdravo.

Konkurs traje od 5. do 30. decembra i u njemu mogu učestvovati svi zainteresovani sa prostora Srbije i Crne Gore. Svake nedelje biraće se tema konkurska, ovoga puta u pitanju je tradicionalna kuhinja i stručni žiri u sastavu Maja Petrović, autorka sajta Vitkigurman, Gastro Nomad – Lepi Brka, Nenad Gladić i moja malenkost će odlučiti da li ćete baš vi biti pobednik nedelje, osvojiti lep poklon i dobiti priliku da se takmičite u finalu, u pripremanju hrane uživo.

Svake nedelje, tri pobednička recepta pripremaće gastro blogerke Ana sa bloga „Prstohvat soli“, Nevena sa bloga „Hleb i lale“ i ja.

Osnovni uslov je da recepti podrazumevaju zdrave namirnice, brzu pripremu u tačno utvrđenom roku od strane žirija i da, naravno, jela budu ukusna. Pored kompanije Frikom, pobednike će obradovati i parteneri projekta, kompanije Bosch i Metalac.

Opšta pravila konkursa „Zdravo Brzo Lako“ možete pročitati klikom na sliku.

Brzo, lako, zdravo

Tri najbolja recepta druge nedelje su Slatko-kisela piletina, recept koji je poslao Tomislav Ćetković, Piletina sa kineskom mešavinom i pirinčem, recept je poslala Biljana Marinković i Oslić mediteraneo – recept Ružice Kovačević.

Tema trećeg kruga konkursa je – Posna jela od ribe. Potrebno je da smislite recept, kako najbrže spremiti zdrav i ukusan obrok. Kriterijumi su zdrave namirnice, pripremljene što brže i sve to što ukusnije. Trajanje ovog kruga se završava 21.12.2013.

Oslić mediteraneo - Zdravo Brzo Lako - Frikom

Potreban materijal za 4 osobe:

500-600g Frikom fileta oslića
450g Frikom mediteranske mešavine
100ml maslinovog ulja
1 kašičica suvog origana
1 kašičica suvog timijana (ja sam koristila sveži)
2 čena belog luka
pola kašičice belog bibera (ja sam koristila šareni, odokativno)
sok od pola limuna
kalijumova so, po ukusu

Priprema:

Odmrznute i prosušene filete oslića iseći popreko na trake 2cm. U činiji sjediniti maslinovo ulje, izgnječeni beli luk, začine i sok od limuna. Dodati isečenu ribu i sve lepo izmešati. Veći, dublji tiganj zagrejati, dodati ribu i pržiti uz stalno mešanje nekih 2 minuta, a zatim dodati mešavinu povrća i ostatak marinade. Posoliti po ukusu. Poklopiti i kuvati 15 minuta uz povremeno drmusanje tiganja, dok tečnost ne ispari i povrće ne omekša. Nikako nemojte mešati. 5 minuta pred kraj se tiganj i može otklopiti. Na kraju još malo začiniti po ukusu. Servirati na tanjir i poslužiti toplo.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

1 comment

  1. Pingback: Slatko-kisela piletina / Zdravo Brzo Lako! - Prstohvat soli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.