Crveno/Crni krem i Zdravo Brzo Lako – Frikom finale

Comment

ČISTO DA SE ZNA Poslastice i kolači
Crveno/Crni krem i Zdravo Brzo Lako - Frikom finale

Sponzorisani post

Zdravo Brzo Lako - Frikom

U napetom finalu 30. decembra 2013. godine, „Zdravo Brzo Lako“ konkursa za recepte kompanije Frikom, održanom u Tehnomaniji uz podršku kompanija Bosch i Metalac, finalisti – Branislava Jević, Tomislav Ćetković i Tanja Vukadinović su se nadmetali uživo i pobedu je odnela Branislava Jević. Oni su pripremili zdrava i ukusna jela od Frikom proizvoda na zadatu temu i to za samo 20 minuta, a pomagali su im muzičar Marko Kon i Lepi Brka, koji su se pobrinuli da zabava bude još bolja, a jela ukusnija.

Zdravo Brzo Lako - Frikom

Konkurs „Zdravo Brzo Lako“ trajao je četiri nedelje tokom kojih su svi ljubitelji zdrave ishrane mogli da postave svoj recept na sajtu Frikom kompanije. Žiri u kome su bili Lepi Brka – Gastronomad, Marko Kon, Maja Petrović – autorka sajta „VITKI GURMAN“, Ana V. Đurđević – autorka bloga „Prstohvat soli“ , Nevena Zelunka Cvijetić – autorka bloga Hleb i Lale i moja malenkost, birao je nedeljne pobednike koji su se plasirali u veliko finale u Tehnomaniji.

Zdravo Brzo Lako - Frikom

Pobednicu, Branislavu Jević izabrao žiri posle degustacije sva tri ponuđena i pripremljena jela u sastavu: Lepi Brka, Marko Kon, Maja – Vitki Gurman i moja malenkost.

Zdravo Brzo Lako - Frikom

Ostali smo dužni recepta iz poslednje nedelje konkursa, kada su tema bile poslastice i ja vam danas prezentujem taj recept. Pobednik tog kruga bila je Tanja Vukadinović, koja je poslala recept za „Crveno – crni krem“.

Crveno/Crni krem - Zdravo Brzo Lako - Frikom

Crveno – crni krem

Potreban materijal:

3 kašike susam paste – tahini
2 kašike kakaoa
1 do 2 kašike meda
1 kašika mlevenog lešnika
malo Frikom smrznutih malina
listići sveže nane

Crveno/Crni krem i Zdravo Brzo Lako - Frikom finale

Priprema:

Sve sastojke blenderom izmešati u krem, po potrebi se može dodati više paste i meda, da bi bilo ređe i sipati u čaše od sladoleda. Odozgo prekriti malinama i ukrasiti mlevenim lešnikom i listićima nane.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.