Hleb od crnog pšeničnog i žutog kukuruznog brašna

7 Replies

Ajme koliko nas je Testo
Hleb od crnog pšeničnog i žutog kukuruznog brašna

Hleb od crnog pšeničnog i žutog kukuruznog brašna

Potreban materijal:

250g crnog pšeničnog brašna
250g žutog kukuruznog brašna
250ml toplog mleka
20g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1,5 kašičica soli
2 pune kašike mlevenog lanenog semena
1 kašičica belog luka u granulama
100ml maslinovog ulja

Priprema:

U toplo mleko sa dodatkom šećera razmrviti kvasac i ostaviti da nadođe. Ostale sastojke staviti u činiju za mešanje i na kraju dodati nadošli kvsac. Zamesiti glatko testo i ostaviti na toplom mestu, pokriveno kuhinjskom salvetom da odstoji sat vremena. Nadošlo testo premesiti, formirati veknu, pa je staviti u podmazan pleh za hleb dimenzija 20x10cm i ostaviti da odstoji još 30 minuta, pokriveno kuhinjskom salvetom. Peći u rerni zagrejanoj na 220C nekih 35-45 minuta, dok lepo ne porumeni. Pečeni hleb odmah izvaditi iz pleha, uviti u kuhijsku salvetu, a zatim u plastičnu foliju (kesu) i ostaviti da se skroz ohladi, pa tek onda poslužiti.

Recept šaljem Mireli sa bloga „…LoveAffair…“ ovomesečnoj domaćici igrice za gastro blogere „Ajme, koliko nas je“. Tema je kvasac.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

7 comments

  1. Danche Pehcevska

    Svidza mi se i sigurno bice u moj jelovnik, a da vam kazem jucer sam umesila hleb od integralno brashno, bbrashno od hmelja i malo psenicno brasno, neshto neverovatno, cula sam da hmelj je jako zdrava zitarica pa eto reshila da oprobam. Ako imate takve neke recepte slobodno poshaljite, bivu vam zahvalna. Puno vas pozdravljam i volim. Danche

    1. Gaga Post author

      Nisam nikada probala brašno od hmelja, a nisam ni videla da ima da se kupi kod mene. Baš me zanima kakav je hleb. Verujem Vama da je odličan. Sledeći put Vi taj slikajte i napišite recept, pa da objavimo na fan stranici.

      Pozdrav!

    1. Gaga Post author

      Rekla bih i ja da je ipak heljda. Ja sam danas malo guglala i nisam nigde videla da postiji brašno od hmelja.

  2. Petra

    Super izgled. Moram isprobati, samo me mući,. vrući kruh se prvo zamota u krpu pa u vrečicu? Poanta pitanja je vruć kruh?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.