Vitaminska bomba

6 Replies

Zimnica
Vitaminska bomba

Vitaminska bomba

Potreban materijal:

1 sveža cvekla
pola svežeg celera
2 – 3 sveže šargarepe
1 jabuka
komadić svežeg đumbira

limun
med

Vitaminska bomba

Priprema:

Sve namirnice (osim limuna) očistiti, naseckati na manje parčiće, staviti u blender i izblendirati. Staviti u drugi sud i naliti sa 250 – 300ml vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji u frižideru najmanje 6 sati, najbolje preko noći. Sutradan pomoću gaze ocediti tečnost. Sok služiti uz dodatak soka od limuna i meda.

Recept sam videla kod Zorice i odmah ga isprobala. Mogu vam reći da se meni sok jako dopao i da ga pripremam svaki dan. Od ove količine materijala obično bude nešto malo manje od 1l soka, ali iskreno rečeno, mislim da striktne mere baš i ne znače nešto posebno, po meni je kombinacija namirnica ta koja daje šmek, a meni se on jako sviđa. Znači, dodajte koliko želite od navedenih namirnica, a vodu dodajte takođe po želji, bitno je da masa ne bude ni preterano gusta, a ni retka. Kod konzumiranja, ja i ne dodajem limun ni med, na ukus mi je super. Ali ko voli, može.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

6 comments

  1. Lamburger

    mislim da to ne bi trebalo piti bas svaki dan posto je cvekla, pogotovo njen svez sok, izuzetno jak diuretik. Par puta nedeljno da, ne svaki dan.

  2. Goca

    Sok je odlican ali moze i jednostavnije 🙂 stavite sve sastojke osim meda u sokovnik i sok je gotov.Moze odmah da se pije,kome je gusto ili jako moze da ga razblazi .Ja pravim sveze sokove svakodnevno Mozete koristiti svo sveze voce i povrce koje imate ,ja u najvecim kolicinama koristim narandzu,jabuke,sargarepu,limun, , ponekad dodam cveklu, brokoli,celer ..kombinacije su neogranicene.Obavezno dodam djumbira,cimeta.( moze mleveni djumbir mala kasicica)..Kada krenete da pijete sveze sokove oseticete koja je to blagodet za organizam, Nadjite svoju idealnu kombinaciju .Prijatno !!!

  3. Pingback: Vikend meni #19 | MEZZE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.