Slani rolat sa palačinkama

1 Reply

Ljubitelji kafe - Doncafé Predjela i međujela
Slani rolat sa palačinkama

Sponzorisani post

Slani rolat sa palačinkama

Uskrs predstavlja najvažniji hrišćanski praznik. Njime se izražava radost zbog konačne pobede sina Božjeg nad smrću i progonstvom. U Srbiji se čitava Velika nedelja slavi u krugu porodice, a nedeljni ručak sve to zaokružuje u praznik. Kako bismo vas inspirisali i pomogli vam da za uskršnju trpezu dodate nešto zanimljivo na sto, za vas smo u saradnji sa nekima od naših najpoznatijih blogerki napravili ovu zbirku recepata. U njoj ćete naći ideje za predjela, glavna jela, desert ali i farbanje jaja i ideje kako iskoristiti kuvana jaja posle Usrksa. Odaberite one koji vam se najviše dopadaju i uživajte zajedno sa svim vašim gostima!

Recepte su pripremale vrsne kuvarice sa blogova Astal-kuhinja moje ravnice, Palachinka, Prstohvat soli, Ja u kuhinji i Moje Grne. Za vas je sve odabrao, uredio i pripremio sajt NajboljaMamaNaSvetu.com a sve omogućio DONCAFÉ.

Knjižicu sa receptima u PDF formatu možete preuzeti klikom na sliku.

Uskršnji recepti

Potreban materijal:

4 palačinke
6 jajeta
10 kašika brašna
6 kašika pšeničnog griza
1 kašičica soli
150g seckanog obarenog spanaća
2 kašike ulja
10g praška za pecivo
100ml jogurta
250g sitnog ili krem sira
2 veće pečene crvene paprika
100g tanko sečene četvrtaste pizza šunke
2 rendana kisela krastavčića
Vezica svežeg peršuna
5 lista „Gouda“ tost sira
10 kašika kisele pavlake

Slani rolat sa palačinkama

Priprema:

Ispeći palačinke na uobičajen način od jaja, brašna i mleka. Pleh za pečenje dimenzija 40x35cm nauljiti i staviti papir za pečenje. Umutiti jaja penasto, dodati zatim ulje, mleko, so, prašak za pecivo, brašno, pšenični griz i na kraju sitno seckani obareni spanać. Sve lepo sjediniti i sipati u pleh za pečenje. Peći koru u rerni predhodno zagrejanoj na 200C nekih 10 minuta. Pečenu, još vruću koru odmah izvaditi iz pleha i prebaciti preko vlažne kuhinjske salvete, pa je pažljivo uviti u rolat i ostaviti da se ohladi. Na radni sto staviti aluminijumsku foliju po potrebi (malo više od veličine kore), staviti ohlađenu koru i preko čitave površine premazati sir, a zatim samo na jednom kraju staviti pečene paprike (predhodno ih preseći i raširiti kao knjigu). Preko paprika premazati 2 kašike kisele pavlake i staviti tanko sečenu pizza šunku. Na dve pripremljene palačinke premazati po dve kašike kisele pavlake i posuti ih rendanim kiselim krastavčićima. Urolati ih. Druge dve palačinke premazati sa dve kašike kisele pavlake i posuti sa malo sitno seckanog peršuna. Preko pizza šunke poređati tost sir, a zatim poređati palačinke. Prvo dve sa krastavčićima, a zatim do njih i druge dve sa peršunom. Pažljivo pomoću aluminijumske folije uviti rolat, dobro ga stegnuti rukama kako bi sve lepo „leglo“ i ostaviti preko noći da odstoji u frižideru i dobro se ohladi. Sutradan iseći na željene parčiće i poslužiti.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

1 comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.