Kocke od sremuša

4 Replies

Ajme koliko nas je Predjela i međujela
Kocke od sremuša

Kocke od sremuša

Potreban materijal:

100g svežeg sremuša
150ml maslinovog ulja
130g pšeničnog graham brašna
50g raženog brašna
250g kukuruznog žutog brašna
4 jaja
300ml jogurta
250g sitnog sira
so
10g praška za pecivo
susam, lan, suncokret za posipanje

Kocke od sremuša

Priprema:

Sremuš staviti u ključalu vodu i kuvati minut-dva. Izvaditi, ocediti i sitno naseckati. Umutiti jaja, dodati jogurt i maslinovo ulje. Dodati sva brašna, prašak za pecivo. Na kraju umešati lagano sir i sremuš. Posoliti po ukusu. Zagrejati rernu na 200C. Pleh dimenzija 30x20cm nauljiti i posuti brašnom. Sipati masu i izravnati varjačom. Posuti mešavinom susama, lana i suncokreta. Peći 30-35 minuta. Najbolje je čačkalicom proveriti da li je pečeno. Kocke su lepe i tople i hladne.


Recept šaljem Ingrid sa bloga „Prekratak dan“ ovomesečnoj domaćici igrice „Ajme, koliko nas je“. Tema je samoniklo jestivo bilje: maslačak, kopriva, sremuš i špargla.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

4 comments

  1. Mirjana

    Kada sam ih napravila za uskršnji doručak nestale su za par minuta. Nisam u subotu našla na pijaci sremuš i opredelila sam se za koprivu. Dodala sam samoinicijativno dva sitno iseckana čena belog luka i rekla bih da je to bio pun pogodak. Kada nađem sremuš, pravim kocke po originalnom receptu. Hvala, Dragana na divnim receptima.

    1. Gaga Post author

      On polako počinje da prolazi, što bi kod mene u selu rekli. Tako da ako sada još za koji dan ne nađete, moraćete da se strpite do sledeće godine. 🙂
      U svakom slučaju mi je drago da Vam se sviđa recept i da ste zadovoljni, meni to jako puno znači. Sledeći put obavezno fotka, da se malo zajednički hvalimo. 😀
      Pozdrav!

  2. Mirjana Lončarević

    Moram samo da javim da sremuš da kockama puniji ukus od koprive, naročito kada su hladne. Ovaj put sam ga našla na pijaci i kocke su ubrzo bile na stolu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.