Makarone sa povrćem i sirom

2 Replies

30 minuta - Lupo Marshall Testenine
Makarone sa povrćem i sirom

Sponzorisani post



Makarone sa povrćem i sirom

Potreban materijal:

400g makarona
170g blitve
5 jaja
160g pečene paprike
350g domaćeg prevrelog kozjeg sira
150ml mleka
maslinovo ulje, so

Makarone sa povrćem i sirom

Priprema:

Makarone skuvati oubičajeno, pa ocediti od viška tečnosti. Blitvu staviti u kupuću vodu i ostaviti minut-dva, izvaditi, ocediti dobro i sitno je naseckati. Papriku sitno naseckati, a sir izmrviti. Jaja i mleko žicom razmutiti u posebnom sudu, pa dodati povrće i sir i sve lepo sjediniti.

Makarone sa povrćem i sirom

Multi Cooker – Lupo Marshall podmazati sa malo ulja i sipati skuvane makarone, dodati zatim masu sa povrćem i jajima, izmešati varjačom i naliti sa malo ulja. Izmešati da se sve lepo sjedini. Podesiti temperaturu na 180C i tajmer na 30 minuta. Poklopiti i kuvati 20 minuta, a zatim otklopiti i kuvati 5 minuta bez poklopca, kako bi ispario višak tečnosti. Zatim poklopiti ponovo i čekati da tajmer „odzvoni“. 🙂

Makarone sa povrćem i sirom

Moram da vam kažem da se sve više i više zaljubljujem u Multi Cooker, posebno sada kada sam kao što sam i napomenula u fazi selidbe, i mnogo mi je od pomoći. Ja sam skoro sve sudove, tanjire, pribor itd. prenela u novi stan, tako da mi je ovo zaista velika pomoć. Što se makarona pripremljenih na ovaj način tiče, odlična fora. Nisam verovala da će podjednako da bude pečeno i gore i dole, kao kada bi bile pečene u rerni, kao što znate, postoje i donji i gornji grejači, ovde toga nema. A da ne spominjem da na kraju nisam maltene morala ni da ribam Multi Cooker, nije se ništa zalepilo na dno, dok mi sa običnom tepsijom to bude dodatan posao, ribanje i to žešće. 🙂

Da napomenem još i ovo da skroz ohlađene makarone u frižideru možete super da isečete i poslužite kao neko predjelo. Em što lepo izgleda, em su jako ukusne i tako hladne.

Makarone sa povrćem i sirom

Print Friendly, PDF & Email
loading...

2 comments

  1. gordana

    Razumem ja Vas,Dragana vi ujedno i reklamirate taj multi kuker, i ja bih volela da ga imam ali ne mogu to da si priustim.Vasa jela mi se izuzetno dopadaju,nisu skupa,brzo se naprave i hvala Vam na tome,iskreno.Pratim Vase postove i dajte jos koji predlog za letnja jela.Nisam jos videla neko jelo sa svinjskim mesom,sniclama ili tome sl.za mleveno imam vas repertoar.I hajde kazite koliko kosta taj MULTI KUKER? za vas je fraj,naravno,to znamo.Hvala na odgovoru i na svim receptima.pozz.

    1. Dragana Pušica Post author

      Draga Gordana, kao što ste i sami rekli, tačno je da i reklamiram aparat, ali verujte mi na reč da ja ne raklamiram ništa što zaista ne vredi i nije funkcionalno, što ne bih i sama volela da imam u svojoj kuhinji.
      Kolika je cena aparata ne znam zaista, to morate da se obratite i pitate na sajtu lupomarshall.com. Jedino što znam je da postoji mogućnost kupovine na 12 mesečnih rata.

      Hvala na komplimentima za recepte koje prezentujem, drago mi je da Vam se sviđaju. Recepti sa svinjskim mesom su veoma zastupljeni na blogu, od mesa je svinjetina zastupljena čak najviše. Potrebno je samo da pojam koji tražite ukucate u pretraživač i sve će biti mnogo lakše.

      Pozdrav! 😀

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.